- I en bedre verden ville kampen gått på NRK eller TV 2

Hangeland beklager at kampen går på betal-TV.

FÅ FÅR SE BREDE: Langt færre nordmenn enn vanlig vil få se landslaget i aksjon fredag, når EM-kvaliken innledes mot Island. - Norsk landslagsfotball er noe alle bør få se, på linje med OL og VM, sier Hangeland. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
FÅ FÅR SE BREDE: Langt færre nordmenn enn vanlig vil få se landslaget i aksjon fredag, når EM-kvaliken innledes mot Island. - Norsk landslagsfotball er noe alle bør få se, på linje med OL og VM, sier Hangeland. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

||| REYKJAVIK (Dagbladet): Det er det islandske fotballforbundet som har solgt TV-rettighetene til landskampen mot Norge fredag kveld, og i konkurranse med NRK og TV 2 viste Canal + økonomiske muskler.

Til daglig har bare et sted mellom 50 000 og 100 000 nordmenn tilgang til betalingskanalen. Det betyr at langt færre nordmenn enn vanlig vil se Norges første kamp i EM-kvaliken - noe kaptein Brede Hangeland har lite til overs for.

- Norsk landslagsfotball er noe alle bør få se, på linje med OL, VM og så videre. Jeg har hørt forklaringen, NFF har ikke rettigheter til kampen. De blir solgt av det islandske forbundet, og da blir det slik at de som betaler mest får vise kampen. Men det er utenfor våre hender. I en bedre verden ville kampen gått på NRK eller TV 2. Noen idrettsbegivenheter bør være tilgjengelig for alle - landskamper i fotball er en av dem, sier Hangeland til Dagbladet.

- Men kanskje ikke den kampen her for ett år siden...?

- He-he, jo, den også. Vi må tåle at folk ser på når det går dårlig også, sier han.

Canal + vil ikke oppgi hva de har betalt for rettighetene, men det spekuleres i heftige tall mellom åtte og 10 millioner kroner.

- Hadde det vært opp til meg hadde alle fått se kampen gratis. Men sånn er ikke verden. Det er førstemann til mølla og den som betaler best, sier Morten Gamst Pedersen.