Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I en helt egen klasse

Var totalt overlegen på dagens fellesstart.

NY JUBELDAG: For Johannes Thingnes Bø. Dette bildet er fra lørdagens jaktstart - som han også vant. Foto: NTB Scanpix
NY JUBELDAG: For Johannes Thingnes Bø. Dette bildet er fra lørdagens jaktstart - som han også vant. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det begynner å bli vanskelig å finne komplimenter som rettferdiggjør Johannes Thingnes Bø. Verdens beste skiskytter har vært i en helt egen klasse de siste åra, og i dagens fellesstart viser han hvorfor.

Bø fikk en liten luke inn til den første skytingen, og den luka bare økte og økte og økte resten av løpet. Han gikk i ensom majestet i front nesten fra start til mål og var aldri truet.

Jubelbrøl

Og skytingen? 0-0-1-0. Thingnes Bø bommet på ett skudd på den første stående, men hadde likevel en luke til Jacquelin, storebror Tarjei Bø og Fillon Maillet, som fulgte nærmest.

Inn til den siste skytingen hadde Thingnes Bø en luke på 35 sekunder, og når han plaffet ned fem blinker måtte til og med det franske publikumet ( som har vært mest opptatt av å juble på egne utøvere tidligere i helga) hylle Bø.

Han tok seg også tid til hylle publikum.

Bak ble det en kamp om andreplassen mellom franske Jacquelin og Tarjei Bø. Franskmannen hadde 10 sekunder på nordmannen ut fra den siste skytingen, men selv om Bø greide å spise nooen sekunder holdt det ikke.

Jacquelin ble nummer to, mens storebror Bø tok en finfin tredjeplass.

Bak fulgte Fillion Maillet, Fourcade og Johannes Dale.

FALT SAMMEN: Et reklameseil falt sammen rett før utøverne gikk gjennom under søndagens sprint i Planica. - Det her kunne ha blitt dramatisk, sier NRK-kommentator Torgeir Bjørn. Video: NRK Vis mer

Ferie

Dagens fellesstartseier var Thingnes Bøs 43 i karrieren og denne sesongens femte. Han leder også verdenscupen sammenlagt. Nå venter en forlenget juleferie for 26-åringen fra Stryn, skriver NTB.

Thingnes Bø skal bli far, og han går trolig glipp av alle de tre verdenscuphelgene mellom nyttår og VM i februar.