I en mørk svensk sesong lyser ei spesiell jente opp Hellners hverdag: - Savner henne

Hellner mener han innehar samme toppnivå som Sundby.

TUNG SESONG: Det meste har gått galt for Marcus Hellner og de svenske langrennsherrene denne sesongen. Foto: Artur Widak/NurPhoto
TUNG SESONG: Det meste har gått galt for Marcus Hellner og de svenske langrennsherrene denne sesongen. Foto: Artur Widak/NurPhoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Marcus Hellner har slitt stort med sykdom og nesten ikke konkurrert denne sesongen. I helga var han endelig tilbake i verdenscupsirkuset igjen og ble nr. 27 på femmila. Det holdt til å bli beste svenske.

30-åringens skuffende sesong har skapt stor frustrasjon på hjemmebane. Det innrømmer Hellner overfor Dagbladet.

- Det har vært en tøff og frustrerende sesong med mye sykdom. Jeg har vært veldig frustrert på hjemmebane, men samtidig også sulten på å komme tilbake, sier Hellner til Dagbladet.

- Det har vært uvant for meg. Jeg er vant til å ha flyt og medgang. Sykdommene og skadene jeg har slitt med, har vært veldig tungt. Det har vært noe dritt, sier Hellner.

Om motgangen skulle fortsette, vil det ikke være like tungt å svelge som tidligere. Hans datter Tuva, som er 20 måneder gammel, har hjulpet Hellner gjennom denne tøffe sesongen.

- Jeg tenker ikke like mye på motgangen når jeg er er hjemme med henne. Da fokuserer jeg på å være en god pappa i stedet. Det gjør godt. Livet er mer enn bare langrenn, sier Hellner.

- Samme toppnivå som Sundby Når det er sagt, er langrenn fortsatt veldig viktig for en av de største svenske langrennsstjernene. Hellner er optimistisk på egne vegne og tror han kan ta gull i Lahti neste år om han holder seg frisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer