<strong>ENORM NEDTUR:</strong> Brann-kaptein Erik Mjelde fryktet på forhånd at mangel på erfaring kunne ramme Brann-spillerne, og det var også en del høye skuldre utpå Ullevaal-matta i dag.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
ENORM NEDTUR: Brann-kaptein Erik Mjelde fryktet på forhånd at mangel på erfaring kunne ramme Brann-spillerne, og det var også en del høye skuldre utpå Ullevaal-matta i dag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

- I en periode der holdt jeg på å løpe ut på banen

Carl-Erik Torp sier Ullevaal ble for skummelt for Brann-spillerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Brann - Aalesund 1-2.

Tamt, preget, høye skuldre, nerver - dette er ord som preger Brann-spillernes forklaring på at de mislyktes så skikkelig da det virkelig gjaldt i cupfinalen mot Aalesund i ettermiddag.

Bergenserne ble spilt lave umiddelbart, kom aldri opp i motstanderne, og fikk heller aldri overgangsmulighetene de så etter før kampstart.

Fra tribunen var det en frustrert Carl-Erik Torp som så aggressiviteten utebli i den kampen han hadde gledet seg til så lenge.

- Jeg var nesten på vei ut på banen i en periode der, sier Torp til Dagbladet.

- Det var gøy å være i en finale selvfølgelig, men det var litt tamt i dag. Hva det kommer av er vanskelig å si, men Aalesund var bedre og vant fortjent. Det var litt høye skuldre, og vi kom aldri i gang. Jeg tror Ullevaal var litt stor og skummel i dag, og selv om vi gledet oss, ble vi litt tatt av stundens alvor, sier han.

Alvoret tok spillerne
Torp mistet selvfølgelig cupfinalen på grunn av hjerteproblemene, og ironisk nok var det kanskje det engelskmennene kaller «heart» som manglet hos Brann i dag, en rolle Torp gjerne fylte da han fortsatt var med ute på banen.

- Første omgang var veldig dårlig, andre var litt bedre, men vi skaper jo ikke en sjanse. Det er så enkelt, sier han.

- Jeg vil ikke bare skylde på høye skuldre, men noen ganger har man en dårlig dag, og det var det åpenbart i dag. Jeg tror nok det var alvoret i det som gjorde at det bikket den veien i dag, sier Torp.

Kapteinen fryktet frykten
Kaptein Erik Mjelde var først ute av garderoben for å møte pressen etter tapet, åpenbart skuffet over at det gikk som det gikk.

Kapteinen innrømmer imidlertid at han fryktet det kunne bli sånn.

- Jeg er ikke veldig overrasket, jeg fryktet det litt. Vi har mange spillere som ikke har vært med på akkurat dette før, unge spillere, jeg fryktet litt høye skuldre og at vi ikke skulle få ut det vi vet vi kan. Det var det som dessverre skjedde, sier Erik Mjelde.

- Det var en plan bak å ligge lavt, vi ønsket å stjele ballen fra dem og såre dem når de hadde for mange på vår banehalvdel. Vi er et kontringssterkt lag og vil utnytte det, men når vi ikke er aggressive og vinner ballen i riktige posisjoner, så blir det tøft, sier han til Dagbladet.

Fra tribuneplass var det merkelig å se en skuddsterk spiller som Michael Barrantes slippe fri i gode posisjoner gang etter gang, og costaricaneren straffet også Brann nådeløst da han fikk sjansen til å skyte.

- Vi var veldig obs på Barrantes, og at ikke han skulle slippe løs utenfor sekstenmeteren, men det er rart at det skjer når vi er veldig godt forberedt. Det er ikke lov, sier Erik Mjelde.

- Det er spenningen i kroppen som kanskje folk ikke taklet i dag. Det er en stor begivenhet å spille cupfinale på et stappfullt Ullevaal, og bergenserne er veldig forventningsfulle. Da er det utrolig kjipt å skuffe dem.  Vi skulle bare gått ut og kost oss og spilt ball i hatt med Aalesund, men det klarer vi ikke, sier Mjelde.

<strong>SKUFFET:</strong> Carl-Erik Torp kunne ikke bidra ute på banen, men det var til tider fristende.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
SKUFFET: Carl-Erik Torp kunne ikke bidra ute på banen, men det var til tider fristende. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer