I en time spilte Zlatan med rusk i skoa. Så kom magien

Slo Hareide og Co.

Paris Saint-Germain - Malmö FF 2-0 (1-0)

PARIS (Dagbladet): For 5194 dager siden tok en 19 år gammel Zlatan Ibrahimovic farvel med Malmö. Avskjedskampen mot Halmstad la seg på de bitre smaksløkene både hos ham selv og alle de andre himmelblå:

Gutten var for lengst solgt til Ajax. Denne junidagen i 2001 skulle han ta farvel med moderklubben på skikkelig vis, men Malmös trener satte ham på benken. De tapte, selvsagt.

Det gjorde de i tirsdagens gjensyn også. Men ikke så mye som sjansestatistikken på 11-0 skulle tilsi.

Di Maria-perle Med Champions League-rundens minst jålete uttak stablet Malmö-trener Åge Hareide opp en fembackslinje på Parc des Princes. Ambisjonen var like vanskelig å gjennomskue som et lag gladpack: Her skulle nullen holdes så lenge som mulig.

«Så lenge som mulig» var tre minutter og 48 sekunder.

Angel di Maria, mannen som har kostet over én milliard i overganger det siste året uten å spille særlig mange gode fotballkamper, løp inn i et gedigent hull bak Malmös slakke forsvarsfemmer. Argentinerens avslutning viste akkurat hvorfor storklubbene lar seg friste til å bytte gedigne summer: Med venstre stortå plasserte han ballen følsomt opp i vinkelen bak en sjanseløs Johan Wiland.

Det var di Marias første offisielle klubbscoring på over åtte måneder. Han hadde ikke puttet for laget sitt siden han og Manchester United møtte Yeovil i FA-cupens 3. runde 4. januar.

Rusk i skoa Zlatan Ibrahimovic - som fyller 34 om et par uker - var lenge usikker til møtet med Malmö. Han sto over ligakampen for Paris Saint-Germain i helga, men et gammelt jungelord fra Rosengård sier at når Zlatan vil ha noe, så pleier Zlatan å få det.

Og Zlatan ville ha med seg Champions League-premieren mot moderklubben.
 
Derfor var det ingen som ble veldig overrasket her på den franske hovedstadsarenaen da superspissen sto i parisernes startoppstilling mot Jo Inge Berget og Co.

Men helt fri for rusk var verdensstjernen ikke.

Zlatan-sjanser Etter 15 minutter fikk Zlatan sin første sjanse, og den var stor, men headinga fra fem meter gikk over. Ett minutt seinere kom PSG's nummer 10 alene igjennom til en ny, god mulighet, strålende framspilt av Angel di Maria, men svenskens førsteberøring var ikke perfekt - og avslutningen fra vrient hold rullet inn i fanget på Wiland.

20 minutter: To nye Zlatan-involveringer på 20 sekunder. Den første etter et strålende innlegg fra den overlegne di Maria. Zlatan lyktes da med sitt følsomme forsøk på mottak, men avslutningen fant ikke nettet. Og da Marco Verratti rett etterpå stakk kula i beina på svensken med en smart pasning bak Malmös stadig like desorienterte stoppere, ville ikke Zlatans for anledningen ruskefylte sko være med. Og ballen forsvant inn til Wiland.

Hælflikk fra øverste hylle Fem minutter etter pause kom Zlatan igjen til en meget god skuddposisjon foran Wiland, men i stedet for å klemme til valgte han en dragning til. Og skled.

Rett etter at timen var passert fikk vi endelig servert et magisk øyeblikk fra Sveriges landslagskaptein. Hælflikken hans som forlenget innlegget fra venstresida var følsom, gjennomtenkt og umulig å forsvare seg mot. Ballen dalte ned på panna til Edinson Cavani, som stanget den inn til 2-0.

- Fantastisk artisteri. Den oppveier for alle feiltouchene. Zlatan på sitt beste, konkluderte Vidar Davidsen i Viasats kommentatorboks fra Parc des Princes.

Et kvarter seinere var Zlatan byttet av. Neste gang lagene møtes, skjer det på Swedbank Stadion i Malmö 25. november. Det blir ikke lett for Åge Hareide og hans velfylte forsvarsledd der heller.

Da har trolig Zlatan spilt rusket ut av skoa sine også.

• Mens Magnus Wolff Eikrem var ubenyttet innbytter, spilte Jo Inge Berget 90 minutter i det som ble en slitekamp på Malmös midtbane. Han bidro til at laget løftet seg i andre omgang, og hadde en fin dragning på Marco Verratti kvarteret før slutt, men ble alt i alt en av mange lyseblå statister på en kveld hvor Paris Saint-Germain dominerte stort.