1,65 I VINNERODDS: Petter Northug er - selvsagt - storfavoritt i ettermiddag. Det samme er Marit Bjørgen. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
1,65 I VINNERODDS: Petter Northug er - selvsagt - storfavoritt i ettermiddag. Det samme er Marit Bjørgen. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

- I et åpent løp høres det kanskje merkelig ut å lande på favoritten

Northug enorm oddsfavoritt.

Dagbladets oddsekspert Lars Dybwads VM-tips finner du her!

FALUN (Dagbladet): I ettermiddag står noen av ski-VMs artigste øvelser på programmet, når jentenes skal ut på 15 km fellesstart med skibytte, mens gutta skal gå 30 km med skibytte.

Etter at Marit Bjørgen og Petter Northug vant hvert sitt sprintgull på torsdag, er det ikke tvil om hvem som er favorittene i Falun i ettermiddag.

Det gjenspeiles også blant bookmakerne, som har de to nordmennene som store favoritter. Bookmakerne mener at Bjørgen, Therese Johaug og Charlotte Kalla er de store favorittene, mens Heidi Weng er en outsider på kvinnesiden.

- Gjenspeiler markedet Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad mener Norsk Tippings odds på 1,50 på Bjørgen som vinner gjenspeiler resten av markedet.

- Kalla er imidlertid ofte litt treg i omstillingen mellom klassisk og fristil, noe de norske vet. Tok sølv i OL i denne øvelsen. 3,20 på Kalla. Gullfavoritten til spillselskapene er igjen Marit Bjørgen, til 1,50 i odds. Det er i tråd med oddsmarkedet på torsdagens sprintvinner, som er naturlig favoritt igjen. Neppe veldig feil å satse penger på Bjørgen, som vant denne øvelsen i OL. Får imidlertid tøff konkurranse av Therese Johaug, skriver Dybwad i sitt oddstips.

På herresiden er situasjonen litt mer omfattende:

Northug er favoritt, mens løpere som Dario Cologna, Marcus Hellner, Calle Halfvarsson og Maxim Vylegsjanin trekkes fram som de mest sannsynlige rivalene.

- Tynt på Northug Oddseksperten mener oddsen på 1,65 for Northug-seier blant gutta er litt i tynneste laget.

- Petter Northug igjen favoritt til 1,65 i odds, favorittstempelet ble ikke mindre av sprintseieren torsdag, der mannen viste frem den råskapen vi har sett i mesterskap tidligere. NM-vinner i denne øvelsen. Mye følelser etter triumfen. I et tøft felt er nok 1,65 litt tynt, men Petter i form kan gjøre alt. Verdenscuptoeren Dario Cologna er regjerende OL- og VM-mester i skiathlon og knakk tidlig koden i denne øvelsen, skriver Dybwad.

- Svenske Marcus Hellner regner dette som en av hans viktigste øvelser. Svake resultater denne sesongen, men også en mesterskapsmann, skriver han videre.

- I et åpent løp høres det kanskje merkelig ut å lande på favoritten som spillforslaget, men Northug til 1,65 er blant løperne som gir mest for pengene oddsmessig hos Norsk Tipping.

Samme trend Blant de utenlandske bookmakerne er trenden den samme. Northug er favoritt hos alle, og foreksempel hos Bet365 får du 1,65 ganger pengene tilbake om trønderen vinner.

Satser du på Cologna, kan du få 5,5 ganger pengene tilbake hos Paddypower.

Marit Bjørgen er enda større favoritt hos de utenlandske selskapene. Satser du på langrennsdronningen som vinner, er den beste oddsen du kan få 1,57, hos Betfair Exchange.

Setter du pengene på Charlotte Kalla som vinner, kan du få tre ganger innsatsen tilbake.

• Fellesstart med skibytte for jentene starter klokka 13, mens gutta starter klokka 14.30. Begge rennene sendes på NRK1.

GÅR FOR NORTHUG: Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad går for Petter Northug selv om han er favoritt. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
GÅR FOR NORTHUG: Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad går for Petter Northug selv om han er favoritt. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer