Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- I ettertid er dette det verste jeg kunne gjort

Anand angrer på spillestilen.

ANGRER: Vishy Anand tapte VM-kampen mot Magnus Carlsen. Inderen sier nå at han angrer spesielt på hvordan han spilte i det femte partiet som ble vunnet av Carlsen. Foto: FIDE
ANGRER: Vishy Anand tapte VM-kampen mot Magnus Carlsen. Inderen sier nå at han angrer spesielt på hvordan han spilte i det femte partiet som ble vunnet av Carlsen. Foto: FIDE Vis mer

(Dagbladet): Vishy Anand har fordøyd VM-tapet mot Magnus Carlsen og gjør seg klar til en 16-mannsturnering i London i neste uke.

Det er ti dager siden Carlsen sikret seieren på inderens hjemmebane - og den tidligere verdensmesteren har brukt lite tid på sjakk etter nederlaget. Mens Carlsen blant annet har vært på besøk hos fotballstjernene til Real Madrid, har Anand prioritert familien.

- Jeg kom hjem til Akhil (2) og hadde en fin tid med ham. Vi lekte rundt i huset. Det føles som det er en måned siden kampen var over. Jeg har lagt det bak meg. For å være ærlig, har jeg ikke tenk på sjakk de siste dagene. Jeg ville bare være med sønnen min, sier Anand i et lengre intervju med The Hindu.

Trodde på spenning Anand innrømmet flere store feil i løpet av de ti VM-partiene. Etter fire strake uavgjort - startet nedturen for Anand i parti fem. Carlsen vant både det femte og sjette partiet, og avgjorde nærmest kampen etter inderens kollaps.

- Etter det fjerde partiet trodde jeg vi var ferdig med oppvarmingen og at det skulle bli spenning. Vi vet alle hva som egentlig skjedde, sier Anand.

Hjemmehåpet ble nærmest ydmyket av Carlsen i de to neste partiene.

- Det var ikke et enkelttrekk som ødela partiet. Det var flere trekk som ødela for meg, og det var akkurat det jeg ikke ville skulle skje. Parti fem var et av tapene som gjorde mest vondt, fordi det skjedde steg for steg, sier Anand.

Angrer på åpning En hardt presset Anand gikk offensivt ut i det niende partiet på stillingen 5-3 til Carlsen. Da var inderen nærmest avhengig av seier, men til tross for et offensivt forsøk sviktet Anand.

Inderen fikk - til tross for tap - ros for at han endelig våget å sette Carlsen under press. Nå angrer Anand på at han ikke gjorde det tidligere.

Anand hadde tidligere i VM-kampen fokusert på en e4-åpning - i parti ni valgte inderen en d4-åpning.

- Jeg gjorde en strategisk avgjørelse med å fokusere på e4. I ettertid er dette det verste jeg kunne gjort. Jeg følte rett og slett det var enklere å spille e4 basert på mine tidligere turneringer. Det viste seg å være en stor tabbe, sier Anand.

E4-åpning betyr at Anand med hvite brikker flytter kongebonden to plasser fram.