TAKTISK TABBE? Petter Northug ble effektivt slått ut av svenskene i semifinalen i Tour-sprinten. Men Emil Jönsson (t.v.) og Calle Halfvarsson (i midten) slo også ut svenskenes sammenlagthåp Marcus Hellner (t.h.). Foto: VEGARD GRØTT / NTB SCANPIX
TAKTISK TABBE? Petter Northug ble effektivt slått ut av svenskene i semifinalen i Tour-sprinten. Men Emil Jönsson (t.v.) og Calle Halfvarsson (i midten) slo også ut svenskenes sammenlagthåp Marcus Hellner (t.h.). Foto: VEGARD GRØTT / NTB SCANPIXVis mer

- I ettertid kan man vel si at jeg suger på taktikk

Jönsson legger seg flat etter Northugs mobbing.


(Dagbladet): Svenske Emil Jönsson innrømmer nå at han ikke var spesielt smart taktisk under sprinten i Val Müstair under Tour de Ski.

- Sånn i ettertid kan man vel si at jeg suger på taktikk! skriver den svenske sprinteren på bloggen sin.

Etter løpet ble det diskutert mye omkring lagtaktikk - eller mangel på dette.

Siden løpene i Touren er annerledes enn andre skirenn fordi resultatene teller i et sammendrag, valgte for eksempel Ingvild Flugstad Østberg - mer eller mindre frivillig - å slippe Kristin Størmer Steira forbi seg rett før målstreken i semifinalen. Steira kjempet om en topplassering i sammendraget, og Østberg ofret seg for lagvenninen.

I herrenes ene semifinale møtte Petter Northug svenskene Calle Halfvarsson, Emil Jönsson og Marcus Hellner. De tre holdt Northug effektivt bak seg, men på målstreken var både Jönsson og Halfvarsson foran det svenske sammenlagthåpet Hellner.

Takket svenskene Northug ville ikke snakke med pressen etter løpet, men seinere samme dag takket han svenskene for hjelpen via sin egen blogg.

- Veldig fornøyd med dagen. Ikke bare egen plassering men også konkurrentene. Svenskene hadde jo en god dag på jobben, bare litt rart de glemte at Hellner er på laget, skrev Northug.

Og i går tok Jönsson selvkritikk etter å ha fått en del spørsmål og mailer om saken. Han skriver altså at han «suger på taktikk», og utdyper:

- For hadde Marcus fått min finaleplass hadde han fått noen sekunder til, og da hadde Petter fått en hard match på slutten.

Hellner gikk tidenes raskeste etappe opp monsterbakken Alpe Cermis, og var til slutt bare fem sekunder bak Northug i kampen om fjerdeplassen.

- Ikke dårlig lagånd Men Jönsson minner igjen om at han gikk for å vinne og ta flest mulig poeng i sprintverdenscupen som han leder overlegent. Han avviser også at det er mangel på lagånd i det svenske laget.

- Snakket om dårlig lagfølelse er bare pisspreik. Vi har verdens herligste og tetteste gjeng i Sverige! Men som sagt kan alt forbedres, og jeg  kan da definitivt forbedre meg selv og hvordan jeg tenker. Takk i alle fall til dere som engasjerer meg og gir meg litt dritt, det trenger jeg, skriver Jönsson og legger på et smilefjes.

Jönsson, som avsluttet Touren etter sprinten, forteller at han nå har gått inn i en hardere treningsperiode for å spisse formen fram mot VM i slutten av februar. Til helga går han for nye sprintpoeng i tsjekkiske Liberec.