Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I ferd med å danke ut håndballjentene?

Gutta tar TV-seerne med storm.

(Dagbladet.no): Det er ikke bare på banen at Håndball-EM har vært en suksess for Norge. Seertallene for de tre første gruppespillkampene tyder på at Glenn Solberg & co har spilt seg inn i hjertene til det norske folk - og fortsetter framgangen er det slett ikke umulig at de overgår håndballjentene i popularitet.

772 000 fulgte guttas åpningskamp mot Danmark, 724 000 så den påfølgende matchen mot Russland, mens hele 839 000 benket seg til den siste gruppespillskampen mot Montenegro.

I alle tre kampene lå markedsandelen på rundt 50 prosent.

- Vi er veldig godt fornøyd så langt, det begynner å ta av, sier TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen til Dagbladet.no.

- Er det mer enn dere forventet?

- Vi var nøkterne på det. Resultatene avgjør veldig mye, og det har vært mye nesten med håndballgutta tidligere. Så de skylder oss nesten såpass, sier han med et smil.

Flere gode lag på herresiden

Til sammenligning hadde håndballjentene henholdsvis 511 000, 619 000 og 628 000 seere i sine tre første gruppespillkamper i Frankrike-VM før jul.

HAR DRAGET PÅ TV-SEERNE: Thomas Skoglund og de norske håndballgutta har feid gulvet med motstanderne så langt i Håndball-EM. TV-seerne har latt seg engasjere - og benker seg til skjermen når Norge spiller. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
HAR DRAGET PÅ TV-SEERNE: Thomas Skoglund og de norske håndballgutta har feid gulvet med motstanderne så langt i Håndball-EM. TV-seerne har latt seg engasjere - og benker seg til skjermen når Norge spiller. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

Helt sammenlignbart er det likevel ikke. Jentene møtte svak motstand hvor kamputfallet nærmest var gitt på forhånd, og i tillegg drar gutta muligens fordel av hjemmebane.

Men selv jentenes semifinale mot Tyskland trakk bare 49 tusen flere seere enn guttas kamp mot Montenegro.

Taalesen mener tallene er en fjær i hatten for Gunnar Pettersens menn.

- Det er hyggelig for gutta. De har passert jentene i seertall, men ikke i meritter.

- Hva tror du er grunnen til at håndballgutta drar flere seere?

- Jeg tror det kan ha noe med å gjøre at mesterskapet går i Norge, som gir ekstra oppmerksomhet og stor ståhei. Og det er heller ingen tvil om at nivået, med all respekt, er bredere internasjonalt på herresiden. Det er flere bedre lag i EM for herrer enn for damer, sier han.

Møter Polen i kveld

Håndballgutta har uansett et stykke igjen før de slår sin egen toppnotering fra VM i 2005. Da fulgte utrolige 1 093 000 seere naboduellen mot Sverige i mellomspillet.

image: I ferd med å danke ut håndballjentene?

Tidenes seermagnet var jentenes finalekamp under VM på hjemmebane i 1999, da 1,5 millioner seere så ekstraomgangene mot Frankrike.

I kveld møter Norge Polen i sin første kamp i mellomspillet.

<B>UTFORDRES AV GUTTA:</B> Gro Hammerseng & co.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media