- I ferd med å finne formen.

Vålerenga spilte festfotball i andre omgang.

(Dagbladet.no): Strømsgodset- Vålerenga 1-3.

Vålerenga prøvde å finne høstformen etter en ujevn prestasjonskurve hittil i årets tippeliga.

Oslo-laget hadde ennå ikke klart å vinne to kamper på rad i årets tippeliga, og møtte et sterkt hjemmelag, som bare hadde tapt en kamp på eget kunstgress.

På Marienlyst Stadion så det lenge ut som St. Hallvards menn nok en gang skulle avgi poeng, men snudde kampen gjennom en forrykende andreomgang.

Etter å ha ligget under 1-0 satte Bengt Sæternes, Mohammed Abdellaoue og Bojan Sajic

inn scoringer på løpende bånn i andre omgang. Vålerengas kampleder Tor Ole Skullerud var fornøyd med innsatsen etter kampen:

- Vi er i ferd med å finne formen. Jeg vil si at spillerne generelt er i bedre form, og det har jeg sett på treningsfeltet i det siste, sa han til TV2 etter kampen.

Rettferdiggjorde byttet
Hjemmelaget startet best. Drammenserne hadde kun avgitt fem poeng på eget kunstgress.

Anført av en god Steffen Nystrøm skapte de en serie farligheter foran Troy Perkins. 

JUBLENDE SEIER: Sæternes satte igang det som skulle bli en forrykende andreomgang på Marienlyst Stadion. FOTO: KYRRE LIEN/ SCANPIX
JUBLENDE SEIER: Sæternes satte igang det som skulle bli en forrykende andreomgang på Marienlyst Stadion. FOTO: KYRRE LIEN/ SCANPIX Vis mer

Før kampen hadde Godset-trener Ronny Deila satt ut Stian Ohr til fordel for Steffen Nystrøm. Nystrøm, som kom fra Moss midt i forrige sesong, har i det siste vist en gryende form i trening og kamp.

Forrige hjemmekamp scoret unggutten etter få sekunder på banen mot Lillestrøm, etter å ha kommet inn som innbytter.

I kveld fortsatte han storspillet som gjorde at en mer erfaren Ohr måtte nyte kampen fra benken.

I det 37. minutt takket Nystrøm for tilliten, da han utnyttet en klar keepertabbe av Oslo-laget amerikanske sisteskanse.

I en løpsduell mellom Nystrøm og Jepsen, møtte Perkins opp på halvdistanse, og måtte se Nystrøm lirke seg forbi og enkelt sette ballen i det åpne målet.

Fortjent ledelse, selv om scoringen var heldig.

Offensiv Strand
På samme måte som Godset førte 1. omgang, var det bortelaget som var best i andre.

Etter utligningen styrtet Vålerenga kampen, og viste glimt av det laget som klanen hadde håpet de skulle få oppleve før sesongstart.

- I ferd med å finne formen.

Vålerenga byttet ut en svak Fredheim-Holm i pausen, med en spillesugen Lars Iver Strand.

Det skadeforfulgte talentet, som ikke har fått den starten han håpet på i sin nye klubb, brukte det første minuttet av andreomgangen til å kjempe ballen fram til en godt plassert Bengt Sæternes.

Den tidligere Brann og Odense-spissen var frustrert i førsteomgangen og fikk gult kort for å ha dyttet Godset-forsvarer Inge André Olsen i reklameskiltet på Marienlyst Stadion rett før pause.

En sint Sæternes gjorde det godt igjen, da lirket ballen forbi Johnsen, og startet andre omgang på best mulig måte.

To kjappe mål

Men et sultent Vålerenga-lag var ikke fornøyd med bare å ha berget et poeng på bortebane. Noe som kan love godt for Oslo-laget utover høstsesongen.

I det 76. minutt jaget en hardtarbeidende Kristofer Hæstad jaget en ball alle Godset-forsvarerne regnet med skulle gå ut.

Istedenfor å gå over dødlinja, fikk Hæstad sendt ballen i beina til Abdellaoue, som hadde få problemer med å sette den inn i åpent mål, forbi en forfjamset Espen Johnsen.

- Det så helt grusomt ut. Jeg har full kontroll, men så misforstår jeg Glenn Andersen. Først da ser jeg at Doffen går inn bak. Jeg gir Vålerenga 2-1, sier en skuffet Inge André Olsen til TV2 etter kampen.

3 minutter senere punkterte Bojan Sajic med å dra den samme «40-tallsfinta» han gjorde mål på mot Stabæk på Ullevål og satte inn 3-1.

Med tre poeng på Marienlyst har Vålerenga igjen begynt å lukte på medalje, og går fra 8. til 5. plass på tabellen.

Stem på folkebørsen:

PRIKKEN OVER I\'EN: Sajic Jubler etter å ha satt inn 3-1 etter en enda en lekker skuddfinte.
SINT SÆTERNES: Sendte Inge André Olsen inn i reklameskiltet i første omgang.