Alexander Sørloth kritiserer Lars Lagerbäcks spillestil

I ferd med å miste grepet

Alexander Sørloths påståtte krangel med Lars Lagerbäck forteller at idyllen er brutt i fotballaget Norge. Etter snart fire år minner det veldig om et tretthetsbrudd.

TÅLER IKKE KRITIKK: Per Joar Hansen (t.v.) og Lars Lagerbäck skal ha reagert på Alexander Sørloths kritikk med å devaluerere spissens faglige innsikt, alternativt ha truet med å kaste ham ut av landslaget. Det er dårlig stil. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TÅLER IKKE KRITIKK: Per Joar Hansen (t.v.) og Lars Lagerbäck skal ha reagert på Alexander Sørloths kritikk med å devaluerere spissens faglige innsikt, alternativt ha truet med å kaste ham ut av landslaget. Det er dårlig stil. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DET ER IKKE selve konfliktnivået i VGs avsløring om interne problemer i Lars Lagerbäcks Norge som er den store greia når det første tegnet på uenighet og interne stridigheter siver ut fra Team Norge.

Hvem som sa hva, og hvordan det ble uttrykt, er ikke det store poenget.

Det som virkelig gjelder, uavhengig av ord, er at Lars Lagerbäck er i ferd med å miste grepet og troverdigheten rundt håndhevingen av egen filosofi og spillestil.

En drøy måned før VM-gruppene til Qatar 2022 skal trekkes, bør det gi NFF noe å tenke på.

NÅR EN SPILLER reiser seg og sier tilnærmingen og gjennomføringen av kampen mot Serbia burde vært en annen, er tvilen sådd. Da er også skaden skjedd. Alexander Sørloths påståtte angrep på Lars Lagerbäcks fotballfundament kan ikke reverseres.

Det er, som man sier, ferdig snakka.

Sa Sørloth det VG hevder han har sagt, og jeg ser ingen grunner til å betvile det, går det norske fotballandslaget inn i en ny tid.

ETTER 1–2 FOR Serbia, den største nedturen og det sureste nederlaget siden 1–2 i Budapest for fem år siden, begynte spekulasjonene rundt Lars Lagerbäcks framtid som norsk landslagstrener. Etter kampen var for øvrig tittelen på denne spalten «Gå av, Lagerbäck!».

To dager etter Serbia-tapet, på toppen av all annen motvind Lars Lagerbäck opplevde, fikk Ståle Solbakken sparken i F.C. København.

Da fikk «Gå av, Lagerbäck!» både tilhengere og bein å gå på.

PÅSTANDENE OM BRÅKET rundt evalueringen av Serbia-kampen forsterker inntrykket av at tida er inne for et trenerskifte. Er misnøye først sådd, vokser den gjerne som ugress.

På Ullevaal Stadion vet man selvfølgelig om det VG hevder er tilfelle, om påstandene holder vann.

Gjør de det, bør NFF også vite at den interne krangelen i bakkant av Serbia-kampen er begynnelsen på slutten for Lars Lagerbäck.

SLIK DET FRAMGÅR, er det som skjedde veldig mye mer enn en faglig evaluering og diskusjon. Har Lars Lagerbäck virkelig brukt Alexander Sørloths to år gamle miss mot Kypros til å devaluere Leipzig-spillerens faglige innsikt, er det i beste fall ynkelig.

Hva assistenttrener Per Joar Hansen angår, som ifølge påstandene flere ganger skal ha ytret trusselen «ett ord til, så er det rett ut!», finnes det knapt ord.

Det er i alle sammenhenger forkastelig.

LARS LAGERBÄCK, SOM ofte har brukt ordet «hjernevask» om egne metoder, har vært den første til å innrømme at stilen og filosofien hans er ekstremt repeterende, og derfor også kan være ditto krevende og kjedelig. Det er 4-4-2 til beinet. Ferdig med det.

Han har også gitt inntrykk av at enigheten rundt prosjektet har vært unison og like samstemt som et symfoniorkester.

Når spillerne har uttalt seg har inntrykket vært det samme.

JEG VET IKKE hva som kan ha skjedd med instrumentet til Aleksander Sørloth, men etter Serbia-kampen spilte det I hvert fall ikke tonene landslagsledelsen ville høre. For assistenttrener Per Joar Hansen lød det altså så falskt at han truet med å sende Leipzig-spissen hjem til Tyskland.

Hadde Sørloth brutt lagets interne regelverk, ville jeg skjønt det, alternativt om han hadde skjelt ut folk på usaklig grunnlag.

Det eneste han gjorde, igjen ifølge rapportene, var å bringe litt fotballfaglig uenighet til samtalen.

Tåler ikke landslagsledelsen det forsterkes inntrykket av at utløpsdatoen nærmer seg.

Den blinde lojaliteten rundt Lars Lagerbäcks måte å spille fotball på er død.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer