Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I ferd med å miste rekord til utrolige Kristoffersen: - Kanskje jeg beholder den ut januar

Finn Christian Jagges har sju slalåmseire i verdenscupen. Kristoffersen har seks.

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen lå som nummer tre etter første omgang i slalåmrennet i sveitsiske Adelboden i går. Etter en mektig finaleomgang vant nordmannen nok et verdenscuprenn, seks hundredeler foran rivalen Marcel Hirscher.

- Dette var sjukt stort. Adelboden er en klassiker. Jeg må ha kjørt helt sjukt i bånn her, altså, sier Kristoffersen til NRK.

- Han (Marcel Hirscher journ.anm.) har vunnet her tre ganger tidligere, og er ikke lett å slå. Jeg var usikker, det må jeg innrømme, men det var utrolig stort, sier Henrik Kristoffersen.

Mot rekord Det var Kristoffersens sjette verdenscupseier i slalåm. Finn Christian Jagge (49) er Norges mestvinnende gjennom tidene, med sju slalåmseirer i verdenscupen. Den rekorden står nå for fall.

- Jeg skal kose meg med den en uke til. Kanskje jeg beholder den ut januar, sier Jagge til Dagbladet med latteren løst.

For fire dager siden var det Hirscher som vant i Santa Caterina, mens Kristoffersen gikk til topps i de to forrige slalåmrennene. Jagge er imponert over hvor stabil Kristoffersen er blitt.

- Han blir nummer en og to i hvert renn. Han er eneren. Det er ikke så overraskende at han skulle gjøre det bra i dag. Bakken er så vanskelig. Den er midt i blinken for Henrik. Det er utrolig imponerende. Han har tatt sjumilssteg, sier Jagge.

En annen liga 49-åringen er særlig imponert over hva Kristoffersen får til i en så ung alder.

- Jeg tror han vil være i en helt annen liga enn de aller fleste. At han vil ta steget opp til Kjetil (André Aamodt) og Lasse (Kjus). Han er en av de dominerende figurene i World Cup. At han er 21 år gammel er ti ganger mer imponerende. Tiden vil vise om han holder seg der, sier Jagge.

- Er du glad Kristoffersen ikke sto på ski da du var aktiv?

- Det var litt annerledes. Da veide vi 20 kilo mer, og så helt annerledes ut. Kanskje ikke han hadde klart å komme opp da. Alberto Tomba veide nærmere 110. Jeg 100. Lasse og Kjetil rundt der. Det går ikke an å sammenlikne generasjoner. Du kan sammenlikne antall seire, hvor lenge man er i toppen. Det kan alltid sammenliknes, sier Jagge.

- Følger du mye med på slalåm om dagen?

- Jada, jeg gjør det. Det blir på tv og jeg vet når det er renn. Jeg er nok over snittet interessert. Det er bare 2-3 år siden Norge ikke hadde noen i toppen i slalåm. Ingen var topp 30. Det var kjedelig at det bare var i fartsdisiplinene vi gjorde det bra. Jeg håper Henrik kan få med seg noen til, så det kan bli en liten gruppe nordmenn. Vi var fem stykker. Lagmessig var vi iallfall bedre, sier Jagge med latteren løst.

Neste slalåmrenn er i sveitsiske Wengen 17. januar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media