I fire år var han Solskjærs assistent. Nå drømmer Dempsey om seriegull med Haugesund

Store ambisjoner.

 HAUGESUND-BOSS:  Mark Dempsey.  Foto: NTB Scanpix
HAUGESUND-BOSS: Mark Dempsey. Foto: NTB ScanpixVis mer

HAUGESUND (Dagbladet): Etter å ha jobbet i både Manchester United, Molde og Cardiff ble Mark Dempsey hentet til Haugesund for å være Jostein Grindhaugs høyre hånd.

Nå har Grindhaug takket for seg og overlatt roret til engelskmannen, som har store ambisjoner.

Jakter nye triumfer Det lyser engasjement av Haugesunds nye trener når han snakker utfordringen som venter ham.

- Med unntak av de to siste sesongene har laget ligget jevnt og trutt på øvre halvdel av tabellen. Det kulminerte jo i bronsemedalje, sesongen 2013, sier han og fortsetter:

- Jeg håper å vinne en cup i løpet av min tid her. Det er kanskje ikke realistisk å snakke om Tippeliga-gull, men det er lov å drømme.

- Har lært mye av Ole Gunnar
Treneren har vært i toppen av norsk fotball tidligere, under Ole Gunnar Solskjær i Molde.  Han med Solskjær fra han tok over Molde høsten 2010 - til «Baby Faced Assassin» fikk sparken i Cardiff høsten 2014. De to jobbet også sammen på Carrington da Ole Gunnar Solskjær hadde sin første trenerjobb i Manchester United.

Den erfaringen virker han å være veldig takknemlig for.

- Ole Gunnar har lært meg utrolig masse. Han er vanvittig ressurssterk etter å ha hatt en strålende spillerkarriere i Manchester United, og trenersuksessen i Molde, sier 51-åringen.

Ikke oppskrytt Pressen har skrevet mye positivt om den tidligere storscoreren. Det har fått enkelte til å hevde at Solskjær er oppskrytt.

Den oppfatningen deler definitivt ikke Mark Dempsey.

-  Han kan bare bli vurdert på bakgrunn av resultatene sine. Han kom til en by der man ikke hadde vunnet seriegull noen gang tidligere og tok tittelen på første forsøk, minner engelskmannen om.

Gode minner Dempsey lyser opp når han snakker om det gode Molde-laget han trente sammen med Solskjær.  

- Året etter det første seriegullet vant vi ligaen igjen. I tillegg kvalifiserte vi oss for Europa League, der vi fikk gode resultater. Det tredje året var vanskeligere, men endte relativt bra. 

- For å være helt klar; Media kan bare fremstille Ole Gunnar som en god manager dersom han har hatt resultater, sier han bestemt. 

Cardiff-nedturen Etter tre sesonger i Molde gikk turen til Cardiff for Solskjær, Dempsey og resten av teamet. Det gikk ikke så bra som man hadde håpet.

- Jeg lærte mye av oppholdet i Wales. Situasjonen der var dessverre ikke riktig for oss. Det var noen ting som gjorde det vanskelig for oss, innrømmer Dempsey.

- Akkurat nå har jeg ikke lyst til å snakke om hva som hendte i detalj. Kanskje en vakker dag, men ikke nå.

The Dempsey Way FK Haugesund har lenge vært kjent for sin folkelige stil, både av og på banen. Folkeligheten vil definitivt leve videre under den nye treneren.

Vitsene, humøret og engasjementet er av samme sort hos Manchester-mannen som det var hos forgjengeren hans fra Karmøy. Fotballfilosofien skal derimot endres.

- Vi ønsker å dominere ballbesittelsen så mye som mulig, og å spille offensiv fotball. Jeg er av Manchester United-skolen, så du skjønner kanskje hvorfor, ler han.