I fire måneder bor de på andre siden av kloden for å gå på ski. Og de elsker Marit Bjørgen

Amerikanerne er langrennssirkusets blideste.

BLIDEST I KLASSEN: Det amerikanske kvinnelangrennslandslaget, fra venstre Liz Stephen, Rosie Brennan, Sadie Bjornsen, Jessica Diggins, Sophie Caldwell og Ida Sargent bor sammen i fire måneder mens langrennssesongen pågår. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
BLIDEST I KLASSEN: Det amerikanske kvinnelangrennslandslaget, fra venstre Liz Stephen, Rosie Brennan, Sadie Bjornsen, Jessica Diggins, Sophie Caldwell og Ida Sargent bor sammen i fire måneder mens langrennssesongen pågår. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TOBLACH (Dagbladet): Om du har sett en amerikansk langrennsjente som ikke smiler, har du trolig sett noe svært få andre har sett. I verdenscupsirkuset er det få, om noen, som møter hver dag og hvert renn med større glede og smil enn amerikanerne. For de legger virkelig hele sjela i å få gå langrenn. 

I en idrett som i beste fall må kunne karakteriseres som liten i hjemlandet, flytter hele det amerikanske verdenscuplaget til Europa hvert eneste år for å bo og konkurrere her. Samtidig betyr det fire måneder uten å se noe særlig til venner og familie. 

- Det ville vært tøffere om vi ikke jobbet så hardt med å lage et godt miljø på laget. Vi er heldige på den måten at alle her setter laget først, sier Jessica Diggins da Dagbladet møter hele gjengen på Hotel Dolomiti i italienske Toblach.  En seier for historiebøkene Stemningen rundt bordet er høy, men det ville den vært selv uten at Sophie Caldwell hadde vunnet sprinten i Oberstdorf tirsdag. Caldwell ble med det den tredje amerikanske jenta til å vinne et verdenscuprenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer