Lillestrøm  20171015.
Lillestrøms Frode Kippe jubler for 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Sogndal på Åråsen søndag kveld.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Lillestrøm 20171015. Lillestrøms Frode Kippe jubler for 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Sogndal på Åråsen søndag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Lillestrøm vant 1-0 mot Sogndal

I fjor ble han feilaktig utvist.
I kveld kan Kippe (39) ha reddet sitt Lillestrøm fra nedrykk

Frode Kippe sørget for Lillestrøm-seier i sluttminuttene.

  • Lillestrøm - Sogndal 1-0 (0-0)

(Dagbladet): - Han ble en slags syndebukk i fjor da han fikk rødt kort. Nå blir han den store helten, ropte Eurosport-kommentator Jørgen Klem da Frode Kippe sendte Lillestrøm-fansen til himmels rett før slutt.

I fjorårets oppgjør lagde Marius Amundsen straffe, men dommer Svein-Erik Edvartsen viste ut Kippe i kampen som endte med 2-1-seier til Sogndal.

I kveld skulle Mr. Lillestrøm få sin revansje.

Hard Kippe-takling

Lillestrøm-veteranen ble utvilsomt utvist feilaktig i fjor, men denne gangen hadde dommer Svein Oddvar Moen hatt en mye bedre sak hvis han hadde valgt å vise det røde til Lillestrøms kaptein.

39-åringen stupte nemlig inn i Martin Ramsland med en voldsom kraft rett utenfor egen sekstenmeter. Midtstopperen var derimot først på ball. Dommer Moen ga gult kort og frispark.

- Med gult kort så må du det. Du kan ikke være like tøff i alt du gjør, men det tenker jeg ikke så mye på. Jeg har ikke fått så mange gule. Jeg tror det skal gå fint, sa Frode Kippe til Eurosport i pausen på spørsmål om han kom til å være litt mer forsiktig i andre omgang.

Gilbert Komsoons forsøk gikk rett i Lillestrøm-blokka.

Saken fortsetter under bildet.

FIKK GJENNOMGÅ. Sogndals Martin Ramsland etter én av mange dueller med Lillestrøm-stopperne. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
FIKK GJENNOMGÅ. Sogndals Martin Ramsland etter én av mange dueller med Lillestrøm-stopperne. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Stor sjanse

Like før pause kom første omgangs største sjanse.

Eirik Birkelund slo en lang pasning mot Martin Ramsland. Sogndal-spissen fosset mot mål, men Mats Haakenstad fikk slengt en fot foran på avslutningen til Ramsland.

Da spratt ballen på vei inn i Lillestrøm-målet, men Arnold Origi fikk en labb på ballen.

- Der burde det stått 1-0 til Sogndal, sa Eurosport-kommentator Jørgen Klem.

Like etter lagde Frode Kippe igjen et frispark mot Ramsland, men dommer Moen valgte å kun dømme frispark.

- Det er en tøff kamp. Det er det alltid når du spiller mot ham. Det er bare gøy det, det har ikke vært noe stygt ennå, sa Martin Ramsland til Eurosport om sine dueller med Kippe.

Tøffe dueller

De tøffe duellene fortsatte ut i andre omgang.

Allerede fem minutter ut i andre omgang måtte Kjetil Wæhler byttes ut etter å dundret sammen med Erik Brenden.

- Der har du fått deg en skikkelig smell. Fikk seg det mot Molde også, sa Eurosport-kommentator Jørgen Klem om Wæhler som fikk et skikkelig kutt i over øyet.

Saken fortsetter under lenken.

Like etter smalt Bjørn Inge Utvik inn i Lillestrøms Simen Rafn, i likhet med Kippes takling i første omgang, men dommer Moen vinket spillet videre.

Tjue minutter før slutt måtte også Marius Amundsen en tur ut på sidelinja med en blodig nese etter en duell med Sogndals Even Hovland.

Ti minutter før slutt var Marco Tagbajumi på vei gjennom, men Even Hovland klippa ned både mann og ball like utenfor sekstenmeteren. Ingenting, ifølge dommer Moen.

- Knallhard takling. Det har vært noen av de på Åråsen denne søndagen, sa Klem.

Scoret rett før slutt

Like før slutt dukket altså Frode Kippe opp. Lillestrøms kaptein. Mr. Lillestrøm.

- Det ble klabb-og-babb inne i feltet. Vi vinner en andreball, det kommer et innlegg, og jeg klarer å få løfta beinet så vidt for å sette den i mål. Det var bare å pirke den inn. Det var utrolig godt, sa Kippe til Eurosport etter kampen.

Et skudd ble blokkert av Sogndal-forsvaret, men Chigozie Udoji banket ballen i boksen. Det innlegget smalt Mr. Lillestrøm i mål det 89. minutt.

- De tre poengene er gull verdt for Lillestrøm og Frode Kippe. Lillestrøm slår Sogndal i en begredelig fotballmatch, ropte Jørgen Klem da dommer Moen blåste av kampen.

Takket fansen

Etter kampen brukte Kippe tid til å takke Lillestrøm-fansen.

- De støtter oss to ganger førtifem, og det er utrolig. De har vært lojale og tro mot oss i mange år så det er godt at vi får gitt litt tilbake, sa Kippe.

- Vi har vært litt nede de siste kampene, men nå får vi endelig den seieren vi trengte. Det fortjener vi, det fortjener supporterne, det fortjener alle.

Seieren sender Lillestrøm opp på ellevteplass på tabellen. De har seks poeng ned til Aalesund på kvalikkplass. Sogndal ligger på plassen over Aalesund med to poeng mer enn de oransje.