VENDER TILBAKE: Alexander Kristoff og Katusha er blant storlagene som vender tilbake til Arctic Race i 2016.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VENDER TILBAKE: Alexander Kristoff og Katusha er blant storlagene som vender tilbake til Arctic Race i 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

I fjor hadde de 12 Tour de France-lag - i år blir det enda flere

Storlagene flokker seg rundt Arctic Race.

(procycling.no): Med 12 deltakende lag fra verdens største etapperitt på plass i fjor, skulle det godt la seg gjøre å slå den rekorden.

Men dét er rittsjef Knut-Eirik Dybdal i ferd med å gjøre:

- Det blir flere lag i år, som skal sykle Tour de France, enn det var i fjor. Og det blir flere WorldTour-lag på plass, avslører Dybdal overfor procycling.no.
 
Sju WorldTour-lag bekreftet I sosiale medier har arrangøren allerede sluppet 14 av 22 lagnavn.

Blant disse WorldTour-mannskapene Katusha, Astana, FDJ, Team Dimension Data, Trek-Segafredo, Tinkoff og Team Giant-Alpecin.

I tillegg er prokontilagene Bora Argon 18, Team Direct Energie, Fortuneo-Vital Concept, ONE Pro Cycling, Topsport Vlaanderen-Baloise, samt de norske kontinentallagene Team Joker Byggtorget og Team Sparebanken Sør offentliggjort.

procycling.no har tidligere omtalt at også storlaget Team Sky stiller til start ved første etappe i Fauske, torsdag 11. august:

- Lagene vi har dialog med er veldig positive til å delta under årets utgave. Flere av dem har varslet at de ønsker å gå for sammenlagtseieren her oppe. Vi håper å få en kombinasjon av unge, sultne ryttere og mer etablerte navn. I 2014 hadde vi Steven Kruijswijk her oppe. Han slo Alexander Kristoff med tre sekunder i sammendraget. Nylig holdt han på å vinne Giro d´Italia, og jeg må innrømme at jeg satt og håpet på at han skulle holde hele veien inn, forteller Dybdal entusiastisk.

Sekundstrid i fjor Fjorårets versjon inneholdt en spektakulær rundtur på Senja. Værgudene klasket til med sol fra skyfri himmel under etappen Ben Hermans vant etter stigningen opp til Målselv Fjellandsby.

Finalen i Harstad nøt også et fantastisk solskinn. Her var det drama inn til siste meter, etter at Hermans ble kjørt av og Rein Taaramäe avgjorde sammendraget til sin fordel.

2016-utgaven av rittet starter torsdag 11. august med en etappe mellom Fauske og Rognan. Underveis passeres blant annet Bodø og Saltstraumen.

Etappe to og tre skal vise fram den fantastiske Helgelandskysten. Den første starter i Mo i Rana og har målgang i Sandnessjøen.

Den andre, rittets tredje, er dronningetappen med målgang på Korgfjellet. Rittet avsluttes med etappestart på selveste Polarsirkelen og målgang etter avsluttende runder i Bodø sentrum.

Kanskje får man en like spennende avslutning som under 2016-utgaven? Det er i hvert fall ingenting å si på lagene som ankommer Nord-Norge mellom 11.- og 14. august.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no! Sjekk ut våre sider her!