I AKSJON: Renato Sanches (19) er en del av Portugals U21-tropp. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock
I AKSJON: Renato Sanches (19) er en del av Portugals U21-tropp. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/ShutterstockVis mer

U21-EM Renato Sanches

I fjor herjet han i EM. Nå er han nærmest en skygge av seg selv på U21-nivå

Hva skjedde med Renato Sanches?

Portugal - Spania 1-3

(Dagbladet): Renato Sanches sendte nærmest sjokkbølger gjennom fotballverdenen da han i fjor herjet i EM. Den da 18-årige portugiseren sto plutselig på ønskelista til flere av Europas aller mektigste fotballklubber, og ble sett på som et kjempetalent.

I U21-EM, som i disse dager foregår i Polen, har han ikke engang vært i Portugals førsteellever før han kom inn mot Spania tirsdag. Spanjolene stiller med et sterkt lag, og kampen ble tøff for nabolandet.

Bortsett fra et kjempeskudd som satt i klypene på den spanske keeperen, klarte ikke Sanches å bidra med stort. Han har nærmest vært som en skygge av den spilleren vi så i fjorårets mesterskap.

Skuffelse i Bundesliga

Det var Bayern München som vant kampen om den unge portugiseren. Der har imidlertid 19-åringen fått lite spilletid den siste sesongen.

- Det ble jo en voldsom kamp om å signere ham, da han viste i EM at han holdt et høyt nivå. Men vi må huske at han først og fremst holder et høyt nivå i sin aldersgruppe - og det er ikke høyt nok nivå for førstelaget til Bayern München, sier Bundesliga-ekspert og fotballagent Petter Bø Tosterud til Dagbladet.

HERJET: Renato Sanches var toneangivende i Portugal-laget som vant EM i 2016. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images
HERJET: Renato Sanches var toneangivende i Portugal-laget som vant EM i 2016. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images Vis mer

Han legger til at trener Carlo Ancelotti riktignok ikke roterer så mye på laget, men holder seg mer til en 12-13 spillere han kan holde seg til.

- Men når Sanches først har fått sjansen, så har han ikke vist all verden. Sånn sett har han vært en skuffelse, sier Tosterud.

Kan fort avgjøre

Spania har mønstret et sterkt lag til U21-mesterskapet, med flere store stjerner i laget. De fikk vist seg frem mot Spania.

Først Atletico Madrid-spiller Saul Niguez, som sendte Spania i ledelsen etter et enestående dribleraid. Etter en time la også Sandro Ramires på til 2-0 etter et lekkert innlegg fra Gerard Deulofeu på kanten.

Portugal reduserte ti minutter før slutt etter et drømmetreff fra Bruma. Men Spania fortsatte å gjøre jobben, og la på til 3-1 tre minutter på overtid.

Annet enn et kjempeskudd som satt i klypene på Spania-keeper Kepa Arrizabalaga, klarte ikke Sanches å markere seg stort.

- Sanches har heller ikke gjort noen kjempefigur i U21-EM. Men med den erfaringen han har, kan han fort bli en av spillerne som kan avgjøre i en semifinale eller finale. Han sitter med noen spesielle kvaliteter, sier Tosterud.

PS! Med seieren tirsdag ble Spania klare for semifinale.