I fjor scoret Aalesund 10 mål på de fem første kampene, i år har de scoret tre

Står med bare tre poeng på fem kamper.

ÅRÅSEN(Dagbladet): Gårsdagens kamp mellom Lillestrøm og Aalesund på Åråsen endte 0-0, og Aalesund ligger nå på en 14. plass i Tippeligaen.

I fjor endte Aalesund på fjerdeplass, men årets sesongstart har vært heller dårlig.

Etter fem runder i fjor hadde laget scoret 10 mål, og tatt 13 poeng på de fem første rundene.

Mistet toppscorer I år har de bare scoret tre mål, og står uten seier, med tre poeng så langt.

I fjor scoret Abderrazzaq Hamed-Allah 15 mål for Aalesund på 25 kamper, men i februar ble han solgt til den kinesiske klubben Guangzhou FC.

Det var forventet at Leke James og Michael Barrantes skulle ta over etter ham, men foreløpig har ingen dem av åpnet målkontoen.

Leke James hadde blant annet en god mulighet tidlig i kampen mot Lillestrøm, men klarte ikke å overliste LSK-keeper Origi.

Traff ikke mål Også Barrantes hadde flere skudd på mål mot Lillestrøm, men alle gikk langt over.

MISTET TOPPSCOREREN: Fjorårets toppscorer i Aalesund Abderrazzaq Hamed-Allah meldte overgang til Guangzhou før årets seriestart. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
MISTET TOPPSCOREREN: Fjorårets toppscorer i Aalesund Abderrazzaq Hamed-Allah meldte overgang til Guangzhou før årets seriestart. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer

- Dere klarer ikke å score mål?

- Nei, det var vel det som manglet i dag. Jeg synes vi gjør en jevn og bra prestasjon over ganske lang tid, den er ikke helt jevn over 90 minutter, men et greit nivå. Vi har slitt med at vi har svaiet mye. Vi skaper målsjanser, totalt sett en ok kamp, sier Aalesund-trener Jan Jönsson til Dagbladet etter 0-0-kampen mot Lillestrøm på Åråsen.

Og det store spørsmålet nå er om Aalesund har funnet noen som kan ta over etter Hamed-Allah.

- Jeg vil jo tro at vi har folk som kan score mål. Vi har jo Leke som har det største potensialet, det var tilfeldigheter som gjorde at ikke han scoret to eller tre mot Rosenborg i vår første hjemmekamp, da var vi bra og skapte mye. Det hadde betydd mye for han å score mål, og også for laget, sier Aalesund-treneren.

Trekker fram unggutt Jan Jönsson trekker også fram 19 år gamle Torbjørn Grytten, som i går startet sin andre Tippeligakamp på rad.

- Grytten er også en som er målfarlig, det var synd han ikke ble servert ballen fra Michael på den ene store sjansen, men han er framme der, og har mye potensial. Så vi får tro det kommer, sier Jönsson, og viser til situsjonen hvor Grytten stormet opp på høyresiden, men pasningen fra Barrantes var ikke presis nok, og Origi rakk fram før Grytten.

- Og Barrantes?

IKKE FORNØYD: Jan Jönsson er klar på at Aalesund ikke har fått den startet de ønsket på sesongen. Her sammen med kaptein Jonatan Tollås Nation etter kampen mot Lillestrøm. 
Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Jan Jönsson er klar på at Aalesund ikke har fått den startet de ønsket på sesongen. Her sammen med kaptein Jonatan Tollås Nation etter kampen mot Lillestrøm. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg synes han burde truffet mål i dag. Han kommer i skuddposisjon, som han trives med, og han har mange skudd, men de går over. Men også det tror jeg kommer.

Skuffende sesongstart Jönsson er klar på at Aalesund har hatt en skuffende sesongstart.

- Sesongen har ikke startet som vi håpet. Det har svingt for mye. Det har litt med selvtillit å gjøre når det ikke har kommet noen tre-poengere, men vi hadde vår beste kamp hjemme mot Rosenborg. Det er for langt mellom høyeste og laveste nivå, men jeg synes vi løftet nivået mot Lillestrøm, sier Jönsson.

- Jeg tror selvtilliten ble løftet mot Lillestrøm selv om det ble poengdeling, og i cupkampen mot Bergsøy holdt vi nullen og scoret fem mål. Nå må vi bare treffe mål.

SKUFFET: Michael Barrantes prøvde seg flere ganger mot Lillestrøm, men alle forsøkene gikk utenfor. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
SKUFFET: Michael Barrantes prøvde seg flere ganger mot Lillestrøm, men alle forsøkene gikk utenfor. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer