Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I fjor sleit Storhamar med dårlig økonomi og resultater. Nå kjemper de helt i toppen

Møter Oilers til storkamp på Hamar i dag.

I TOPPEN: Kampen om årets seriemesterskap kan på langt vei avgjøres i Hamar OL-amfi når Storhamar Dragons tar imot serieleder Stavanger Oilers torsdag. Her er Dragons-trener Alexander Smirnov.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
I TOPPEN: Kampen om årets seriemesterskap kan på langt vei avgjøres i Hamar OL-amfi når Storhamar Dragons tar imot serieleder Stavanger Oilers torsdag. Her er Dragons-trener Alexander Smirnov. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Kampen om årets seriemesterskap kan på langt vei avgjøres i Hamar OL-amfi når Storhamar Dragons tar imot serieleder Stavanger Oilers torsdag.

Kampen er en såkalt sekspoengskamp. Med 13 serierunder igjen å spille, skiller det fem poeng mellom de to lagene på toppen av eliteserien. Stavanger har poeng 74 mot Storhamars 69. Med hjemmeseier vil det skille to små poeng, men med borteseier vil avstanden bli hele åtte poeng.

Stavanger gikk på en skikkelig smell lørdag da de noe overraskende tapte for svakt plasserte Stjernen på bortebane. Storhamar har gått ni kamper uten nederlag. Sist Hamar-laget tapte var da Frisk Asker slo dem etter forlengning 30. november. Forrige kamp ble nettopp Frisk slått med 5-3 i Askerhallen, og selvtilliten bør være på topp hos hjemmelaget.

Storhamar har etter hvert også fått tilbake mye av støtten hos sitt kravstore publikum. I romjula var det over 7000 tilskuere til stede mot Vålerenga. I toppkampen mot Stavanger ventes det nok en gang over 6000 tilskuere i Hamar OL-amfi.

Blanke ark I fjor slet klubben økonomisk og måtte ta telling i bunn, og starte på nytt i ren Prøysen-ånd med blanke ark og fargestifter. Per i dag drives klubben på dugnad og det vil man også gjøre neste sesong. Den sportslige suksessen tar man som en ren bonus.

- Det er en formidabel jobb som er gjort av de nye kreftene i klubben. At det samtidig har gått så bra sportslig, har nok kommet litt overraskende. Det viktigste for Powerplay Club var å få det økonomiske fundamentet på plass, sier tidligere Storhamar-spiller Remo Sjonfjell til NTB.

Trener Alexander Smirnov var en av nøkkelspillerne da Storhamar herjet på slutten av 90-tallet i lagets storhetstid. Nå har den tidligere russiske landslagskapteinen fått hockeyinteressen i Hamar opp til et nytt nivå.

Han har latt unge spillere få prøve seg, og er ikke opptatt av hvilke navn som er på isen, bare man leverer varene. Storhamar-veteran Pål Johnsen og lagets canadiske stjerne Christian Larrivée må regne med mist like mye kjeft dersom de ikke presterer.

Spesielle For Stavanger-trener Petter Thoresen er kampene mot Storhamar alltid spesielle. Han har flere kamper for klubben både som spiller og trener. Flere av dagens Stavanger-spillere har dessuten sin fortid i Hamar.

Det er ikke bare kampen i Hamar som er viktig i torsdagens runde. For Espen «Shampo» Knutsen og hans iskrigere blir kampen mot tabellnabo Lillehammer på Jordal et være eller ikke være i kampen om ta seg inn blant de fire beste som får hjemmebanefordel i kvartfinalene i NM-sluttspillet.

Vålerenga har 14 poeng opp til Lørenskog. Sparta slo tabelltreer Frisk Asker med 5-1 tirsdag.

Dette er de andre kampene i den 33. serierunden torsdag: Storhamar - Stavanger, Kongsvinger - Stjernen, Lørenskog - Manglerud Star, Vålerenga - Lillehammer.

(NTB)