I fjor slengte en selvsikker Lunde litt med leppa, nå må hun bite i seg ordene

Nå vil hun kjempe for OL-plass.

(Dagbladet): Da landslagssjef Thorir Hergeirsson tirsdag presenterte troppen som skal spille VM i Danmark, kom det som en stor overraskelse at Katrine Lunde (35) ble vraket.

Norges ubestridte sisteskanse de siste 15 årene må se VM som reserve hjemmefra. Det er Silje Solberg og Kari Aalvik Grimsbø som får kjempe i Danmark om en snau måned.

Da Dagbladet snakket med Lunde tirsdag kveld, hadde hun hatt noen timer på å fordøye det, men var selvfølgelig fortsatt kjempeskuffet.

- Jeg har vært ute med graviditet fram til mai og slikt, men likevel har jo dette vært målet mitt. Men det er Thorir som bestemmer, han er sjefen. Det er som han sier, at vi er tre gode målvakter og han ønsker bare å ha med to, sier Lunde til Dagbladet.

- De er livredd henne Vrakingen fikk mange til å reagere. Dagbladets mangeårige håndballreporter, Roy Wahlstrøm, kaller det «kjempesjokkerende».

- KJEMPESJOKK: Det mener Dagbladets mangeårige håndball-journalist, Roy Wahlstrøm. Tirsdag kveld var Katrine Lunde fortsatt kjempeskuffet over vrakingen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
- KJEMPESJOKK: Det mener Dagbladets mangeårige håndball-journalist, Roy Wahlstrøm. Tirsdag kveld var Katrine Lunde fortsatt kjempeskuffet over vrakingen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Thorir har sett dem mest i trening og har sikkert en god begrunnelse. Men det jeg tror han underspiller, er den frykt-faktoren som naturlig følger med Katrine Lunde, sier Wahlstrøm.

For Katrine Lunde er et kjent navn i verdenshåndballen, og en keeper enhver utespiller gruer seg til å møte. Til tider har hun stått som en vegg, og blitt kåret til den beste spilleren i utallige mesterskap. Hun har vunnet alt som er å vinne.

- Alle vet hvem hun er, og alle er livredd henne. Uansett hvem Norge møter, så blir hun bedre bare av å stå der. Folk er redde for å skyte på henne. I tillegg har hun vist at hun er en mesterskapsspiller, som blir bedre og bedre jo vanskeligere kampene blir, sier Wahlstrøm.

Vil kjempe mot OL Wahlstrøm var også i Györ og møtte keeperstjerna da hun i fjor var gravid og måtte se EM fra sofaen. Det var første gang siden 2001 at Lunde ikke var å finne i en norsk mesterskapstropp. Da blir det spesielt å følge det hjemmefra som reserve.

Da sendte hun en hilsen til Silje Solberg og Kari Aalvik Grimsbø, der hun varslet om at hun kom til å gi dem kamp om plassen til dette mesterskapet. Nå ble hun vraket fra toppen, men er likefullt innstilt på å utfordre de to om plassen til OL.

HÅNDBALLREPORTER: Dagbladets Roy Wahlstrøm.

Foto: Håkon Eikesdal
HÅNDBALLREPORTER: Dagbladets Roy Wahlstrøm. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

- Det er viktige kamper hverdagen handler om. Akkurat nå spiller vi jo Champions League med Rostov. Så får vi kjempe mot OL, sier Lunde.

Dagbladets håndballreporter Wahlstrøm er ikke i tvil om at Lunde vil slå hardt tilbake.

- Jeg kan se for meg at hun er langt nede nå. Men jeg tror dette trigger henne, og at hun tenker mot OL. Jeg er enda tryggere på at hun kommer dit nå. Hun kommer til å vise seg som den keeperen hun er, tror Wahlstrøm.