I fjor takket han nei. I år lover Patrick Thoresen å spille VM for Norge

Landslagssjefen dro til Russland for å snakke med stjerna.

ALT FOR NORGE: Patrick Thoresen er en av bærebjelkene på det norske hockeylandslaget. Etter å ha takket nei til VM-spill i fjor, så har han lovet landslagssjef Roy Johansen å gi alt for Norge i årets VM-sluttspill i Tsjekkia i mai. Her er han i duell med finske Sami Lepisto under OL i Sotsji. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB Scanpix
ALT FOR NORGE: Patrick Thoresen er en av bærebjelkene på det norske hockeylandslaget. Etter å ha takket nei til VM-spill i fjor, så har han lovet landslagssjef Roy Johansen å gi alt for Norge i årets VM-sluttspill i Tsjekkia i mai. Her er han i duell med finske Sami Lepisto under OL i Sotsji. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): KHL-proffen er klar for finalerunden i den russiske hockeyligaen etter å ha avgjort både den sjette og sjuende semifinalen, da SKA St. Petersburg snudde 0-3 i kamper mot CSKA Moskva til 4-3 i kampseirer etter en utrolig opphenting.

Det kan bli den norske hockeyprofilens andre seier i Gagarin cup. Han vant KHL-sluttspillet i 2011, med Salavat Julajev i 2011.

- Gøy å være med Patrick Thoresen er naturligvis også en av bærebjelkene på det norske landslaget, og etter OL-spill for Norge i Sotsji i fjor, så sa Thoresen nei til å spille VM i Hviterussland i mai.

Han valgte å hvile en sliten lyske for å være skadefri da han dro over atlanteren i håp om en ny mulighet i NHL.

I år har han lovet landslagssjef Roy Johansen å stille opp i VM i Tsjekkia i mai.

- Jeg synes det er gøy å være med på landslaget, så jeg skal være med i år, med mindre jeg blir skadet i finalekampene, sier Patrick Thoresen til Dagbladet.

Tollefsen også klar Landslagssjef Johansen ser dermed ut til å få et sterkere lag i Tsjekkia i år, enn det som endte på 12. plass i Hviterussland i fjor. Landslagskaptein Ole Kristian Tollefsen varsles å melde seg klar for VM-troppen til uka. Han var heller ikke med i fjor.

- Jeg har vært hos Patrick i St. Petersburg, og han er 100 prosent innstilt på å slutte seg til VM-troppen. Vi begynner å se konturene av et bra VM-lag, og det er veldig gledelig at alle viser stort engasjement for å være med på landslaget, sier Johansen til Dagbladet.

Den eneste som er usikker er Mats Zuccarello Aasen, som trolig vil være opptatt med NHL-sluttspill med New York Rangers.

Heier på Storhamar
Patrick Thoresen og SKA St. Petersburg starter finaleserien i KHL mot Bars fra Kazan i Tatarstan i morgen. I kveld leder pappa Petter Thoresen Stavanger Oilers i den tredje NM-finalen mot Storhamar. Patrick legger ikke skjul på at han håper pappa taper finaleserien mot hamarlaget.

- Det er mye følelser i bildet i en finale mellom de to lagene. Jeg unner selvsagt pappa suksess, med samtidig bor jeg på Hamar og har mange kamerater i Storhamar.

- Pappa har vunnet så mye at det hadde vært fint om Storhamar fikk denne kongepokalen, sier Patrick Thoresen til Dagbladet.

Avkrefter Sverige-rykter Det verserer diverse rykter om at Patrick Thoresen forlater russisk hockey etter finaleserien, og at han allerede skal ha blitt enig med svenske Djurgården, hvor han spilte i perioden 2004-2006.

Ifølge Thoresen er hockeyframtida derimot ikke avklart ennå.

- De Sverige-historiene er ikke sanne. Det er en ball som har begynt å rulle, og som har vokst seg veldig stor. Jeg har fokus på sluttspillet her, og har ikke avklart noen ting ennå. Jeg åpner også for å fortsette i Russland, og det er også andre klubber som er interesserte, sier Patrick Thoresen.

- NHL-toget er gått - Er en siste sjanse i NHL et mål?

- Nei, det tviler jeg veldig sterkt på. Når det ikke ble noe i fjor sommer, så tror jeg nok at det toget er gått.

Men VM-toget skal Patrick Thoresen være med på.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer