<strong>VANT:</strong> Ingvild Flugstad Østberg var sterkest under dagens 10 kilometer klassisk på Beitostølen. &nbsp;Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VANT: Ingvild Flugstad Østberg var sterkest under dagens 10 kilometer klassisk på Beitostølen.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Sesongåpning, langrenn

I fjor vakte Østberg oppsikt med sitt dristige valg. I dag knuste hun konkurrentene

Overlegen under sesongåpningen på Beitostølen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OSLO/BEITOSTØLEN (Dagbladet): - Det her gikk jo veldig bra. Jeg er overrasket over at det fungerer så bra. Jeg har følt meg bra i sommer, men litt tung de siste ukene, sier Ingvild Flugstad Østberg etter å ha vunnet dagens 10 kilometer klassisk på Beitostølen.

Etter en oppkjøring preget av to altoverskyggende dopingsaker i norsk langrenn, sesongåpnet jentene på Beitostølen i formiddag. I Therese Johaug og Marit Bjørgens fravær var Heidi Weng den største favoritten, med Flugstad Østberg og Astrid Uhrenholdt Jacobsen som de forhåndstippede utfordrerne.

- Njaaaaa. Jeg syns Ingvild har vært sterk i sommer. Jeg hadde en god økt her om dagen, men det kan fort snu, sa Weng i karakteristisk stil til NRK om stempelet før hun gikk ut i løypa.

Gikk hardt ut

I minuttene før start trippet Weng nervøs rundt i målområdet. Kort tid seinere satte 25-åringen i gang i et skyhøyt tempo. Frekvensen var tilsynelatende langt høyere enn konkurrentene, men etter åpningspunktet på 2,2 kilometer var det nettopp Flugstad Østberg som lå i tet.

Ved neste passering hadde avstanden fra de to stjernene økt sammenlignet med resten av feltet. Mens Flugstad Østberg hadde 14,3 sekunder å gå på til Weng, var det hele 40,3 sekunder ned til Kathrine Harsem på 3. plass.

- Flugstad Østberg og Weng har utklasset de andre, kommenterte NRKs Jann Post om duoen som til slutt endte som henholdsvis nummer én og to.

- Jeg fikk melding av Therese om at hvis jeg gikk bra på ski, ville jeg gå fort. Jeg tenkte jeg ville gå for henne i dag. Det er rart at hun ikke er her. Jeg skulle veldig gjerne hatt Therese her. Hun sa til oss alle at vi skulle kline til, sier Flugstad Østberg.

Svensk sjansespill

Flugstad Østberg vant til slutt med over 13 sekunder på Weng, etter at hun i fjor bestemte seg for å stake sesongåpningen. Det gjorde hun ikke i år, noe 26-åringen forklarte slik:

- Det var kult å prøve det i fjor. Det var en litt annen løype da. Nå er det 10 kilometer og ikke 7,5. Det var ikke aktuelt nå, sa Flugstad Østberg til NRK.

Aktuelt var det derimot for Lina Korsgren. Som den eneste av utøverne, gikk svensken på blanke ski. Korsgren, som er en del av Thomas Alsgaards Team Leasplan, syns at hun lyktes godt med det dristige valget.

- Jeg syns det fungerte ganske bra. Planen var å holde igjen litt til å begynne med og i de bratte partiene, slik at jeg kunne øke mot slutten, sier Korsgren til NRK.

- Hun har gått veldig bra, konkluderte Post, som så Jacobsen ble nummer tre og Maiken Caspersen Falla gå i mål på plassen bak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer