Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I fjor vant han Premier League, nå har Ranieri fått sparken

Leicester City kvitter seg med stjernetrener, ifølge aviser.

LEICESTER-LEGENDE: Claudio Ranieri ledet Leicester City til gull. Her sammen med kaptein Wes Morgan. Foto: Reuters / Carl Recine/ NTB Scanpix
LEICESTER-LEGENDE: Claudio Ranieri ledet Leicester City til gull. Her sammen med kaptein Wes Morgan. Foto: Reuters / Carl Recine/ NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Gårsdagens bortekamp mot Sevilla kan ha vært Claudio Ranieris siste som Leicester-sjef.

Det hevder blant annet Daily Mail og Sky News om mannen førstnevnte omtaler som arkitekten bak «den største prestasjonen i Engelsk fotball noensinne».

Dette i form av fjorårets Premier League-seier.

- Nødvendig

Ranieri har ikke kommentert den påståtte avskjedigelsen overfor pressen. Daily Mail skriver at Leicester Citys ledelse kaller Ranieris avgang «smertelig», men «nødvendig».

Assistenttrener Craig Shakespeare er tilsatt som midlertidig erstatter for den rutinerte italieneren.

Ranieri ble ifjor hyllet for sin evne til å utkonkurrere langt mer pengesterke fotballklubber. Han ble blant annet kåret til årets manager i verden av FIFA.

I år viser fasiten imidlertid kun 21 poeng på 20 kamper.

Tung sesong

Poengantallet betyr at klubben bare er ett poeng over nedrykksstreken. Klubben røk også nylig ut av FA-cupen mot Millwall.

- Jeg vil snakke med spillerne mine igjen. Jeg skal si til dem at vi må kjempe hardt i hver eneste kamp, sa Ranieri i etterkant av tapet mot London-klubben som til daglig holder til på nivå tre i engelsk fotball.

Forut for Leicester City-jobben har Ranieri ledet en rekke store klubber. Italieneren ledet blant annet Chelsea til en andreplass i Premier League i 2004.

Atletico Madrid, Inter Milan, Valencia, Fiorentina og landslaget til Hellas har også hatt Claudio Ranieri som sjef.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media