Eliteserien 2019: Rosenborg-Molde

I fjor var det Ingebrigtsen som fikk skylda, nå er det Horneland

Feil på feil, manglende offensiv samhandling og stadig dårligere selvtillit gjør Rosenborg til Eliteseriens dårligste lag. Eirik Horneland henger i en stadig tynnere tråd.

ALT ER FEIL: Eirik Horneland prøvde 4-4-2 med Rosenborg. Det gikk ikke bra. Nå har spilt 4-3-3 i to kamper. Det går heller ikke bra. Og derfor ligger Rosenborg sist, og derfor er Eirik Horneland problemet personifisert. I fjor var Kåre Ingebrigtsen. Nå er det Horneland. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
ALT ER FEIL: Eirik Horneland prøvde 4-4-2 med Rosenborg. Det gikk ikke bra. Nå har spilt 4-3-3 i to kamper. Det går heller ikke bra. Og derfor ligger Rosenborg sist, og derfor er Eirik Horneland problemet personifisert. I fjor var Kåre Ingebrigtsen. Nå er det Horneland. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Molde-Rosenborg 3–0 (3–0)

MOLDE (Dagbladet): Mye større tempo på bein og ball, flere og bedre bevegelser og færre ballberøringer per mann er de viktigste årsakene til at avstanden mellom tittelutfordrer Molde og tittelforsvarer Rosenborg kan kategoriseres som klasseforskjell.

Derfor leder Molde Eliteserien.

Derfor ligger fantasiløse og stusselige Rosenborg helt sist.

MAGNUS WOLFF EIKREM har i et eksplosivt Molde-lag avsluttet tretten ganger mellom stengene og scoret seks mål på Moldes seks første kamper. Rosenborg – hele Rosenborg – har avsluttet elleve ganger på mål og scoret to på fem. Og for hvert brudd imot, for hvert baklengsmål og for hvert tapte poeng blir Rosenborgs selvtillit stadig skjørere.

Samtidig som tilliten til han som tok jobben mange andre ikke ville ha, Eirik Horneland, svekkes i takt med elendigheten.

DA ROSENBORG MØTTE Molde hjemme på Lerkendal i serierunde fire i 2018, var situasjonen alvorlig for daværende trener, Kåre Ingebrigtsen. Molde hadde ni poeng på de tre første kampene, Rosenborg hadde to. Den overhengende faren handlet den gangen om et Molde-forsprang på fire eller ti poeng etter fire spilte kamper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer