I fjor var han ett hundredel fra å ryke ut før finalen, i dag vil han på pallen

Leif Kristian Haugen er klar for revansj.

SIKTER HØYERE I ÅR: Leif Kristian Haugen tror mer på ferdighetene sine enn flaksen når han melder at han vil vinne et verdenscuprenn i løpet av denne sesongen. I dag får han sin første sjanse i Sölden, der han debuterte for fem år siden.Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
SIKTER HØYERE I ÅR: Leif Kristian Haugen tror mer på ferdighetene sine enn flaksen når han melder at han vil vinne et verdenscuprenn i løpet av denne sesongen. I dag får han sin første sjanse i Sölden, der han debuterte for fem år siden.Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

SÖLDEN (Dagbladet): For ganske nøyaktig ett år siden sto Leif Kristian Haugen skuffa i målområdet etter det vi den gangen omtalte som en katastrofalt dårlig storslalåmomgang.

Men i stedet for å ryke ut før finaleomgangen for første gang på halvannet år, skviset han seg videre med ett hundredels margin. Gullhåret viste seg da han trengte det som mest.

- Jeg var på vei ned og trodde jeg skulle se andreomgangen fra senga, sier Leif Kristian i dag, og allerede i dag får han sjansen til å rette opp nesten-fadesen fra i fjor.

Jevnt god
Og det er i storslalåm Haugen har sin største styrke. Fra 30. plassen i Sölden i fjor kjørte han en god andreomgang og ble til slutt nummer seksten i sesongåpningen.

I år sikter han høyere.

- I fjor hadde jeg elleve plasseringer mellom fem og nitten i storslalåm, så bortsett fra finalen og OL var det veldig bra. Men jeg kjører for å vinne skirenn også, så jeg har jobba hardt i sommer for å heve snittet sånn at jeg på en dårlig dag er topp ti, mens jeg på en god dag er god nok til å stå på pallen, sier han til Dagbladet.

Tror på seier
Haugen debuterte i verdenscupen her i Sölden allerede i 2009. Enn så lenge er femteplassen fra Adelboden i fjor hans bestenotering, men lagkamerat og treningskompis Henrik Kristoffersens resultater fra fjoråret har gitt Leif Kristian fornyet tro på at det er mulig å vinne for ham også. 

- Når jeg ser at Henrik kan vinne skirenn så gir det meg også tro på at jeg også kan vinne skirenn. Henrik var på pallen i storslalåm i fjor, så jeg vet at hvis jeg klarer å kjøre som jeg gjør på trening er jeg god nok til å stå på pallen.

Det er nettopp det han har gjort på trening i sommer og høst som gjør ham sikker på at han i løpet av sesongen står med bedre bestenotering enn femteplass i verdenscupen. Leif Kristian Haugen har aldri vært bedre trent enn han er nå.

- Målet mitt er å vinne skirenn. Om det skjer søndag, neste gang, eller i VM i Beaver Creek er likegyldig så lenge jeg vinner. Jeg føler meg trygg på at det kommer til å skje så lenge jeg jobber som jeg gjør nå.

• Alpinguttas sesongåpning i storslalåm begynner klokka 09.30, andreomgangen starter 12.45.