- I fjor var jeg i kjempeform og ting gikk nesten av seg selv

Innrømmer at han er usikker på formen.

Lillehammer  20151203.
Anders Fannemel på pressekonferansen med hopperne før rennet på Lillehammer.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Lillehammer 20151203. Anders Fannemel på pressekonferansen med hopperne før rennet på Lillehammer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

For ett år siden var Anders Fannemel beholdningen med sin annenplass i Lysgårdsbakken. I år er han en av mange utfordrere.

Anders Fannemel hadde en god sesong i fjor. Han vant to verdenscuprenn, satte verdensrekord med 251,5 meter og var med å vinne VM-gullet i lagkonkurransen i Falun. I fjor var det meste på plass fra første hoppkant, og det meste gikk på skinner.

Denne sesongen startet langt fra på samme måte. På toppen av det hele ble han «syndebukk» da han ble diskvalifisert i lagkonkurransen i Klingenthal. I det første rennet endte han på 25.-plass.

Forrige helg ble hoppingen i Ruka avlyst. Derfor vet ikke hopperen fra Hornindal helt hvor i landskapet han befinner seg. Det meste har med andre ord forandret seg på ett år.

- Jeg er nok litt mer usikker på formen denne gangen. I fjor var jeg i kjempeform og ting gikk nærmest av seg selv. Egentlig var annen- og sjetteplassen en liten nedtur i fjor, sa Fannemel til NTB.

Fannemel flyttet i ung alder til Lillehammer for å bli skihopper på heltid og har gått på NTG Lillehammer. Derfor er Lysgårdsbakken hans hjemmearena.

- Jeg kjenner denne bakken såpass godt at jeg ganske fort finner de preferansene jeg trenger for at alt skal stemme. Jeg gleder meg.

- Nå er alt på plass og utstyret er korrekt. Nå vet jeg hva som må til for å ha riktige mål på hoppdressen, sa Fannemel.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram