Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kombinertguttas Jan Schmid leder verdenscupen sammelagt

I fjor ville Jan Schmid legge opp etter OL. Nå leder han verdenscupen sammenlagt

I fjor vinter var kombinertveteranen Jan Schmid klar på at OL-sesongen skulle bli hans siste. Nå er ikke den formsterke 34-åringen like skråsikker.

HAR DET IKKE SÅ FETT: Jan Schmid feirer søndagens seier i Val di Fiemme, og vurderer nå om han skal ta enda en sesong i kombinertsporet etter årets OL. Foto: AP /Mario Facchini/ NTB Scanpix
HAR DET IKKE SÅ FETT: Jan Schmid feirer søndagens seier i Val di Fiemme, og vurderer nå om han skal ta enda en sesong i kombinertsporet etter årets OL. Foto: AP /Mario Facchini/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Datoen er 18. januar 2017. Jan Schmid har slitt med formsvikt og sykdom gjennom høsten og vinteren. Veteranen uttaler følgende til NTB:

– Jeg tar en vurdering etter hver sesong, men det må skje ekstremt mye rart for at jeg skal fortsette etter 2018-OL.

Ett år senere er situasjonen en helt annen. 34-åringen gikk inn til seier i verdenscuprennet i Val di Fiemme søndag. Han leder i tillegg verdenscupen sammenlagt, og det gir stor grunn til optimisme før vinterlekene i Pyeongchang om en knapp måned.

– Har du ombestemt deg med tanke på kombinertframtiden?

– Jeg tar en runde på det etter OL. Jeg er i hvert fall garantert ferdig etter neste år, sier Schmid til NTB.

OL kan avgjøre

Han røper at resultatene i Sør-Korea kan bli avgjørende. OL-uttaket er ikke gjort, men Schmid har gode kort på hånden.

– Går det enten fryktelig dårlig eller fryktelig bra i OL, så kan det hende at jeg gir meg.

– Så det må bare gå helt greit for at du skal fortsette?

– He he. Det er veldig vanskelig å definere. Vi får se, sier 34-åringen humrende.

Uansett er det klart at karrieren går mot slutten.

– Jeg har jo lyst til å gjøre andre ting etter hvert. Og det økonomiske er jo ikke veldig gunstig i denne idretten, minner Schmid om.

Hemmelig magefølelse

– Du har tidligere uttalt at du brenner for utvikling i treningsarbeidet. Gjelder det fortsatt? Kan det være en faktor til at du eventuelt fortsetter?

– Jeg liker jo å prøve ut nye ting. Finner man noe interessant å gjøre i treningsarbeidet, så kan det være en nøkkel (med tanke på lysten til å fortsette), svarer 34-åringen.

– Jeg skal ta vurderingen i løpet av mars, april og mai. Så får vi se, legger han til.

– Hva sier magefølelsen din per i dag? Blir du å se i kombinertsirkuset også neste sesong?

– Jeg har ikke så lyst til å svare på det. Jeg har en magefølelse, men den holder jeg for meg selv. Ting kan snu fort, sier han.

Godt forberedt

I januar og februar er det fullt OL-fokus for 34-åringen. Han gleder seg til å konkurrere i Sør-Korea, hvis han blir tatt med.

– Det ser bra ut, både for meg og for resten av laget. Selv har jeg ikke vært bedre forberedt til et OL før. Jeg har vært i god form så langt denne sesongen, og det gir en trygghet. Jeg fikk en liten prøvesmak på løypene under prøve-OL, og der gikk jeg bra, sier Schmid.

– Hva vil et eventuelt OL-gull bety for deg?

– Det vil være prikken over i-en. Jeg har til gode å gjøre det bra i et OL. Det er det jeg føler jeg mangler. Et gull hadde vært «helt konge», avslutter 34-åringen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!