EVENTYR: Wesley Sneijders karriere har hatt flere bølgedaler. Nå er han så definitivt på toppen med tre titler allerede og VM-finale søndag som neste kamp på programmet. Foto: AFP
EVENTYR: Wesley Sneijders karriere har hatt flere bølgedaler. Nå er han så definitivt på toppen med tre titler allerede og VM-finale søndag som neste kamp på programmet. Foto: AFPVis mer

I fjor: Vrakgods og nyskiltI år: VM-finalist og nyforelsket

Wesley Sneijders utrolige forvandling kan ende med fire titler på 67 dager.

VM-studio 20.30: Spania - Tyskland

||| (Dagbladet): Wesley Sneijder har vært Nederlands viktigste spiller på vei til finaleplass søndag mot enten Spania eller Tyskland.

KJÆRESTEN: Yolanthe Cabau van Kasbergen på arbeid under Giro d'Italia i fjor. van Karbengen har vært med på hele Sneijders opptur. Foto: AFP
KJÆRESTEN: Yolanthe Cabau van Kasbergen på arbeid under Giro d'Italia i fjor. van Karbengen har vært med på hele Sneijders opptur. Foto: AFP Vis mer

Fire ganger er han blitt matchvinner i turneringen - og avhengig av om han blir kreditert «selvmålet» til Brasils Melo står han med fire eller fem mål i turneringen.

Dette kommer på toppen av en gigantsesong under José Mourinho i Internazionale. Sneijder og Inter vant alt de stilte opp i sist sesong, med seier i Champions League-finalen som høydepunkt.

Vraket Hvem hadde trodd det for ett år siden?

Da var Sneijder vraket i Real Madrid og solgt for «latterlig lave» 17 millioner euro, nesten halv pris av hva Real betalte til Ajax to år tidligere.

I tillegg til å bli vraket av klubben, endte ekteskapet med Ramona Streekstra i januar 2009.

MESTER: Wesley Sneijder med Champions League-trofeet i den ene armen og sønnen Jessey på den andre. Foto: EPA
MESTER: Wesley Sneijder med Champions League-trofeet i den ene armen og sønnen Jessey på den andre. Foto: EPA Vis mer

Et av de største talentene i nederlandsk fotball, omgitt av rykter om utroskap, bråk med lagkamerater og svake prestasjoner på banen, hadde alt å vinne.

Favoritt til Gullballen Med fasiten i hånd ett år seinere er det liten tvil om at Mourinho og Inter gjorde den beste handelen, siste rykter i dag er at Manchester United er interessert i 26-åringen. Pris? 25 millioner euro.

På privaten har det også gått oppover for den briljante midtbanespilleren som kun rager 170 cm over bakken. Et halvt år etter skilsmissen viste han seg offentlig med skjønnheten Yolnathe Cabau van Kasbergen.

VAREMERKET: Sneijders enorme skuddfot sørget for nok en matchvinnerscoring i gårsdagens semifinale. Foto: AFP
VAREMERKET: Sneijders enorme skuddfot sørget for nok en matchvinnerscoring i gårsdagens semifinale. Foto: AFP Vis mer

- Dette året har han forvandlet alt han har tatt i til gull, skriver France Football, som holder ham som favoritt til å vinne Gullballen, de deler ut hvert år.

Kun 24 timer etter at han signerte for Inter var han med å knuse byrival AC Milan 4-0, utover i sesongen imponerte han mer og mer i en klassisk «nummer 10-rolle», som han også spiller på landslaget. Styrkene hans er blikket for pasninger og skuddet - begge deler gjør han like bra med begge bein.

Kan bli historisk Sneijder landslagsdebuterte allerede som 18-åring og har spilt samtlige sluttspill siden 2004. Han var på turneringslaget i EM for to år siden, der han scoret kanskje det flotteste målet i turneringen i 4-1-seieren mot Frankrike.

I årets VM har han vært talismanen i et ellers grått Nederland, som har lagt fra seg festfotballen fra to år tilbake og heller fokusert på harde resultater.

- Jeg har hatt mye suksess på klubblaget det siste året, men å spille VM-finale er alltid hel spesielt. Champions League-finalen er det største innen klubbfotballen, men VM-finalen slår alt. Vi er veldig nære å vinne turneringen nå, sa Sneijder etter gårsdagens 3-2-seier over Uruguay - en kamp med Sneijder på scoringslista selvfølgelig.

FOR KORT: Uruguays sisteskanse er ikke den første som kommer til kort når Sneijder lader kanonen. Foto: AFP
FOR KORT: Uruguays sisteskanse er ikke den første som kommer til kort når Sneijder lader kanonen. Foto: AFP Vis mer

Vinner Sneijder VM på søndag blir han historisk. Inters trippeltriumf i år er den første som skjer i et VM-år. De fire titlene har i så fall kommet i løpet av 67 dager. Nederland er i sin første VM-finalen siden 1978-VM i Argentina. De tapte finalen i både 1974 og 78 og kan vinne VM for første gang.