SPENT FØR START: Tora Berger har ladet opp med energi i en uke i Sotsji og gleder seg til å komme i gang med konkurransene i sitt siste mesterskap. Etter fire gull og to sølv i VM i fjor har hun et stort favorittstempel på seg også i OL. Foto: Krill Kudryavtsev / AFP / NTB Scanpix
SPENT FØR START: Tora Berger har ladet opp med energi i en uke i Sotsji og gleder seg til å komme i gang med konkurransene i sitt siste mesterskap. Etter fire gull og to sølv i VM i fjor har hun et stort favorittstempel på seg også i OL. Foto: Krill Kudryavtsev / AFP / NTB ScanpixVis mer

I forrige OL lot hun som at hun ble jaget av bjørn. Tora har et triks for å gå fort i Sotsji også.

Tora Berger tyr til dyrenes rike for å holde farta oppe i sporet.

SOTSJI (Dagbladet): Tora Berger er en dyreelsker av rang, og har selv hunden Tarzan. Når hun skal presse seg selv i konkurransesituasjoner, så bruker hun ofte en teknikk som går på å skremme seg selv ved å late som om ville dyr jager etter henne i løypa.

Da hun vant sitt — hittil — eneste OL-gull, på normalprogrammet i Vancouver i OL for fire år siden, så lot hun som om det var en stor og farlig bjørn bak henne mens hun gikk i skogen.

Whistler, hvor skiskytingsøvelsene foregikk i Vancouver-OL, er et område som er kjent for å være mye bjørn i.

- Du får farta på deg om du har en bjørn etter deg, ja, sier Tora Berger og ler godt.

- Det er en god teknikk, det der.

Løshunder
Søndag starter hun i den første øvelsen i sitt siste OL. Det er sikkert bjørn i området i kaukasusfjellene rundt Sotsji også, men er det noe det florerer av her, så er det løshunder.

De er på alle gatehjørner og preger bybildet.

- Denne gangen får jeg late som om jeg har løshunder etter meg i sporet. De har jeg sett en del av her, sier Tora Berger — og ler godt.

God før OL I den fantastiske fjorårssesongen vant hun hele fire VM-gull og to sølvmedaljer.

Med 11 seirer og 19 pallplasseringer satte hun ny rekord for en sesong.

I OL-sesongen har hun «bare» vunnet ett løp på 12 verdenscupstarter, men konkurransene i januar bar bud om at hun er i ferd med å finne tilbake til sitt toppnivå.

Hun var blant topp seks i de sju siste konkurransene før OL, og tre av dem var en seier, en andre- og en tredjeplass.

- Hele januarrunden var bra for min del, og jeg føler at jeg har fått gjort en bra treningsjobb etter de rennene, sier Tora Berger til Dagbladet.

- Vanskelig å svare på - Så før OL-sprinten på søndag er OL-formen på plass?

- Det er fryktelig vanskelig å svare på hvor bra formen er. Det er nesten tre uker siden jeg gikk en konkurranse, men det føles iallfall veldig bra. Men så er jeg selvsagt spent på om det bra nok. Det er mange andre som også har trent bra for å gjøre det bra i OL.

- Men nå har jeg gått og ladet energi i en hel uke her i Sotsji, så det begynner å bli på tide å gå noen skirenn snart. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Tora Berger til Dagbladet.

- Hvilke øvelser har du selv størst forhåpninger til medalje i OL?

- Jeg tror mine muligheter er like gode uansett øvelse. Jeg føler ikke at jeg har en distanse som er mer favoritt enn andre, så jeg vil være med å kjempe om medalje i alle løpene.

- Er det godt å vite at du har mange muligheter, så du ikke er nødt til å lykkes i ett spesielt løp?

- Jo, det er kanskje det. Men klart jeg har lyst til å prestere bra hver gang jeg får et startnummer på brystet. Jeg ønsker å gjøre det perfekt uansett, sier Tora Berger.

Og Operasjon Perfekt starter på søndag.

SPENT FØR START: Tora Berger har ladet opp masse energi i løpet av den første uka i Sotsji. Nå gleder hun seg til å komme i gang med konkurransene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SPENT FØR START: Tora Berger har ladet opp masse energi i løpet av den første uka i Sotsji. Nå gleder hun seg til å komme i gang med konkurransene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer