«I fotball-jungelen kan snille gutter bli spist»

GLASGOW: Før dagens debut i en av de røffeste fotballfightene i Europa, får Tore André Flo passet påskrevet av tidligere lagkamerat Frank Leboeuf i Chelsea. Den franske midtstopperen mener at Flo fikk lite spilletid i London fordi han ikke syter og maser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går kveld landet Tore André Flo i Glasgow etter dåpen av lille Dorthea i London.

- Jeg har hatt en kjempedag. Alt gikk knirkefritt, sier han.

Med til Glasgow tok han tre kamerater. Familien ble hjemme. Før Flo dro videre for å møte lagkameratene, ga han også fra seg kampbillett til Live Kjenner - datteren til Flo-agent Gunnar Martin Kjenner, og sjøl fotballspiller på Røa - nyopprykket til eliteserien.

I dag går han på banen i bikkjeslagsmålet mellom Rangers og Celtic.

- Nå gleder jeg meg bare til kampen, sier han.

I går fortsatte Chelsea-krisa på samme vis som før Tore Andrés farvel til klubben. Det ble tap 1-2 for skadeskutte Everton - Chelseas fjortende bortetap på rad. Blåtrøyene har ikke vunnet på fremmed gras siden 1. april. Det klarte heller ikke den franske midtstopperen Frank Leboeuf å hindre. Han begynte gårsdagen med å beskrive det han omtaler som Tore Andrés «problem» i spalten sin i The Times. Leboeuf mener det var i alles interesse at Flo forlot Stamford Bridge.

Holdt kjeft

Slik forklarer en som kjenner Chelsea innenfra hva som begrenset Flos spilletid.

- Mange har sagt at han ble satt ut av laget fordi han ikke er hensynsløs nok innenfor 16-meteren. Det er Tore Andrés problem ikke bare i fotball, men i livet.

- Tore André er altfor snill, og i fotballjungelen kan snille gutter bli spist.

Ifølge Leboeuf ble Flo benkesliter på grunn av egen taushet.

- Tore André hevet aldri stemmen. Det ga ham ingen fordeler. Det kunne virke som om han aksepterte å bli sett på som en reserve i toppklasse istedenfor å være fast på laget.

Leboeuf tok sjøl for seg Flo da han sleit med lite spilletid for to år siden:

- Han gjennomgikk ei vanskelig tid. Da fortalte jeg ham at han ikke skulle være redd for å flytte til Italia eller Spania. Der ville han likt seg. Men han fortsatte å holde hodet lavt.

I går hadde ikke Flo tid til å kommentere Leboeufs meninger.

Hodespiller

I Rangers forventes det at 161- millionersmannen holder hodet høyt. På banen høyere enn alle andre. Kaptein Barry Ferguson tror tydeligvis at Rangers har kjøpt en duellvinner og luftkriger.

- Vi trenger en spillertype som han. De andre spissene våre er ikke så høye og gode i lufta, sier Ferguson.

Til tross for omtalen av Flos beskjedenhet, tror også Frank Leboeuf at Flo vil lykkes i Skottland.

- Jeg er sikker på at han vil gjøre det bra. Skotsk toppserie er åpenbart ikke det samme når det gjelder prestisje, men Tore André er fortsatt ung nok til å gå til en annen klubb når han er ferdig i Rangers.

<B>TOMMELEN OPP:</B> I går kveld kom en fornøyd Tore André Flo tilbake til Glasgow fra datterens barnedåp i England. I dag debuterer han i Rangers-trøya.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer