SJELDEN KOST: Som dette, i duell med en Tippeliga-motstander, har vi ikke sett Kristofer Hæstad siden i fjor høst. Her skjermer sørlendingen baller fra Viking-spiller Veton Berisha under en kamp i september 2013. Foto: Tommy Ellingsen / NTB Scanpix
SJELDEN KOST: Som dette, i duell med en Tippeliga-motstander, har vi ikke sett Kristofer Hæstad siden i fjor høst. Her skjermer sørlendingen baller fra Viking-spiller Veton Berisha under en kamp i september 2013. Foto: Tommy Ellingsen / NTB ScanpixVis mer

I går ble Hæstads Vålerenga-kontrakt avsluttet, onsdag spiller han mot Lyn

Det har sin forklaring.

(Dagbladet): Kristofer Hæstads kontrakt med Vålerenga ble terminert i går, etter at spilleren og klubben forrige uke ble enige om å avslutte arbeidsforholdet.

Men sørlendingen er ikke ferdig i Oslo-klubben riktig enda.

- Vi ønsker å takke av Kristofer Hæstad på en verdig måte. Hva kan da være bedre enn at vi gjør det i lokalderbyet mot Lyn. Kristofer vil spille denne kampen, enten det er fra start eller som innbytter - det har Kjetil Rekdal lovet, sa daglig leder Stig-Ove Sandnes i Vålerenga til vif-fotball.no forrige uke.

Tre dager etter at kontrakten ble avsluttet, spiller altså Kristofer Hæstad kamp for blåtrøyene fra Valle.

Lisens i orden Det høres kanskje merkelig ut, men har en ganske enkel forklaring.

- I NM stilles det ikke krav til at spillerne er under proffkontrakt med klubben de spiller for, forklarer kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund, Svein Graff.

Ganske naturlig, egentlig - for om alle lagene i cupen måtte hatt profesjonelle spillere, hadde det ikke vært mange lag igjen fra 2. divisjon og nedover.

Det som imidlertid kreves, er at spillerne som benyttes har spillerlisens. Den har Hæstad i orden, bekrefter Graff i NFF.

Lite spilletid Hvor mange minutter den tidligere Wigan-spilleren får mot Vålerengas gamle erkerival Lyn onsdag, er ikke bestemt. 30-åringen spilte én omgang i førsterundekampen borte mot Nordstrand (5-0-seier). Det er de eneste, offisielle 45 minuttene midtbanespilleren har fått for Vålerengas førstelag denne sesongen.

Hæstad har vært blant de best betalte spillerne i et Vålerenga med store, økonomiske problemer. Dette, kombinert med lite spilletid, var årsakene til at partene nå avslutter arbeidsforholdet.

- Mitt valg om å avslutte kontrakten med Vålerenga har ikke vært noen enkel beslutning for meg. Jeg har det siste året fått mindre spilletid totalt sett, blant annet på grunn av flere skadeavbrekk. Klubben sliter også økonomisk, og det må sikkert tas noen vanskelig valg framover, sa Hæstad til klubbens nettsider forrige uke.