- I går døde mennesker mens de gjorde det de elsket. Vi må fortsette for deres skyld

Martin Fourcade etter skirennet på Beitostølen i dag.

TAKKER FOR STØTTEN: Martin Fourcade, her fra VM i Kontiolahti i fjor, var opptatt av å hedre dem som døde i terroren i går. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TAKKER FOR STØTTEN: Martin Fourcade, her fra VM i Kontiolahti i fjor, var opptatt av å hedre dem som døde i terroren i går. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Det franske skiskytter-esset Martin Fourcade valgte å legge den siste sesongfinpussen til Beitostølen i år, men oppladingen til dagens 15-kilometer ble alt annet enn en god opplevelse. 

Som resten av verden fikk Fourcade og de andre franske utøverne kvelden ødelagt av nyheten om terrorangrepet i Paris i går kveld. 

Utover kvelden og natta forsøkte Fourcade å få oversikt over situasjonen i hjemlandet. - Jeg vet ikke om jeg kjenner noen som er rammet ennå, men jeg kjenner noen som var på kampen på Stade de France, og jeg kjenner andre som bare var ute og tok en øl. En klassisk fredags kveld i Paris. Alle i hele verden er skremt over det som skjedde, så dette handler ikke om de vi kjenner, men om alle franskmenn som må være sterke i disse situasjonene, sier Fourcade etter løpet. Men selv om natta bød på lite søvn og tankene var et annet sted, var det viktig for de franske utøverne å komme seg til start i dag. 

- Ja, jeg hadde muligheten til å gjøre det jeg elsker i dag, å stå på ski. I går døde det mennesker mens de gjorde det de elsket å gjøre. Vi måtte fortsette for deres skyld, sier Fourcade til Dagbladet. Før rennet fikk det franske laget overbrakt blomster fra Norges Skiforbund, og arrangørene holdt også ett stille minutt før damene begynte sitt renn i morges. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.