UTE AV AKSJON: Svein-Erik Edvartsen er satt på vent som toppdommer så lenge konflikten mellom ham og dommersjef Terje Hauge pågår. Edvartsen har nå engasjert advokat. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
UTE AV AKSJON: Svein-Erik Edvartsen er satt på vent som toppdommer så lenge konflikten mellom ham og dommersjef Terje Hauge pågår. Edvartsen har nå engasjert advokat. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Dommerstriden løst:

I går engasjerte Edvartsen advokat i den bitre dommerkonflikten: - Nå er den løst

(Dagbladet): Dommerkonflikten som har holdt Norges toppdommer Svein-Erik Edvartsen utenfor dommergjerningen i Eliteserien denne sesongen er i ferd med å ta en ny retning.

Edvartsen har engasjert advokat John Christian Elden i saken. Det bekrefter Elden selv overfor Dagbladet.

- Konflikten er løst. Han dømmer fra runde sju og alle er glade, skriver Elden i en sms til Dagbladet.

Møtes i morgen

Fredag var dommersjef Terje Hauge og Edvartsen i meklingsmøte sammen med Norges Fotballforbunds nye generalsekretær, Pål Bjerketvedt. Der ble de ikke enige om veien videre.

- Vi hadde konstruktive samtaler i dag og fortsetter på mandag. Vi kom ikke i mål av tidsmessige årsaker, skrev Bjerketvedt i en sms til Dagbladet fredag, og var tydelig uforberedt på at Edvartsen i løpet av helgen skulle hente inn advokat i saken.

Etter at meklingsmøtet fredag havarerte, dro Edvartsen på konsert. Dagbladet snakket med dommersjef Terje Hauge lørdag.

- Jeg håper vi finner løsninger som gjør at vi ser Svein-Erik på banen som dommer igjen. Det er helt opp til Svein-Erik, sånn som jeg ser det, sa Hauge til Dagbladet i går.

Nå er altså konflikten løst.

- Partene har snakket sammen og blitt enige, skriver Elden til Dagbladet, og dermed blir det planlagte møtet mellom partene mandag overflødig.

Gjensidig manglende tillit

Svein-Erik Edvartsen og Terje Hauge skal ha mistet tilliten til hverandre i oppkjøringen til årets sesong i Eliteserien.

Blant annet skal Hauge ha bestemt at Edvartsens mentor gjennom 13 år, Rune Pedersen, ikke lenger skal være Edvartsens mentor. Edvartsen er svært uenig i avgjørelsen.

- Vi har en situasjon der det har oppstått gjensidig manglende tillit mellom Svein-Erik Edvartsen og dommerseksjonen. Inntil den er etablert igjen, så dømmer ikke Svein-Erik Edvartsen i norsk toppfotball, sa leder for konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn, til Nettavisen da konflikten ble kjent.

Pål Bjerketvedt sitter i møter og kan ikke kommentere denne saken overfor Dagbladet ennå.