I går kastet han pengesedler på Blatter. Dette er de andre stuntene hans

BBC-komiker Simon Brodkin.

(Dagbladet): Da Fifa-president Sepp Blatter i går skulle holde pressekonferanse i forbindelse med organisasjonens ekstraordinære møte i Zürich, startet det ikke helt som planlagt.

Den britiske komikeren Simon Brodkin (38) - hvis alter ego er Lee Nelson i en BBC-serie - stilte seg foran podiet og kastet pengesedler på Fifa-lederen. Brodkin ble ført bort av sikkerhetesvaktene, og Blatter forlot podiet, men kom senere tilbake.

Det skapte ganske så stort oppstyr, men faktum er at det ikke er første gang Brodkin drar et stunt som dette.

Prøvde å snike seg med til VM Det engelske fotballandslaget gjorde seg klar til avreise til Brasil-VM i fjor sommer, da de plutselig oppdaget at en uønsket gjest hadde sneket seg med i følget.

Brodkin/Nelson hadde nemlig fått tak i en identisk dress, og hadde på imponerende vis tatt seg forbi sikkerhetsvaktene som omga landslaget.

OPPTRINN: Simon Brodkin, i rollen som Lee Nelson, prøvde å snike seg med England-flyet som skulle til VM i Brasil i fjor sommer.
OPPTRINN: Simon Brodkin, i rollen som Lee Nelson, prøvde å snike seg med England-flyet som skulle til VM i Brasil i fjor sommer. Vis mer

Deretter slentret han nonsjalant bort til troppen og slo av noen ord før politiet fattet mistanke. Derfra gikk det slag i slag, og uansett hvor mye han viftet med både armer og pass var det ingen nåde. Foran sjokkerte England-stjerner ble komikeren ført bort.

Skrevet under for City? I mars 2013 kom han seg helt ut på fotballbanen da Manchester City varmet opp til kampen mot Everton. Den gangen som karakteren Jason Bent.

I lilla treningsdress fikk han løpt noen lengder før spillere og støtteapparat bet seg merke i det ukjente fjeset, og fikk ham kastet ut. Forklaringen var at han hevdet at agenten sa han hadde skrevet under for klubben.

Det hele endte med en rettssak, der Brodkin slapp unna med en advarsel og streng beskjed om å holde seg unna i seks måneder. Uten at den advarselen tydeligvis var nevneverdig effektiv.

- Jeg har mange jeg må takke, først og fremst Carlos Tevez som ga meg skyss til stadion i dag tidlig, skal Brodkin ha sagt.

Flere stunt Det virker som det foreløpig har vært en begivenhetsrik sommer for Brodkin. Tidligere i sommer, også da i karakteren Lee Nelson, stormet han scenen under en Kanye West-konsert.

PÅ KANYE-KONSERT: Brodkin stormet scenen. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF
PÅ KANYE-KONSERT: Brodkin stormet scenen. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF Vis mer

Brodkin satte i og rappet til låta «Black Skinnhead». West stoppet låta, og kastet armene oppgitt i været før nærmeste sikkerhetsvakt effektivt ekspederte Brodkin vekk.

Brodkin har også stormet scenen under innspilling av tv-programmet X-Factor. Ellers er Brodkin faktisk utdannet lege.

PÅ FIFA-PRESSEKONFERANSE: Brodkin blir ført vekk. Foto: Xinhua/Sipa USA
PÅ FIFA-PRESSEKONFERANSE: Brodkin blir ført vekk. Foto: Xinhua/Sipa USA Vis mer