Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I går kastet Zaragoza-fansen baller på banen

Som Sevilla-ballguttene. Nå varsler forbundet nye regler.

TULL-BALL: En Almeria-spiller står klar til å ta corner fra høyre da en ball havner inne i feltet på motsatt side av mål. Foto: Canal+
TULL-BALL: En Almeria-spiller står klar til å ta corner fra høyre da en ball havner inne i feltet på motsatt side av mål. Foto: Canal+ Vis mer

(Dagbladet): Sevillas ballgutter og deres kyniske uthaling av tida ved stadig å kaste ekstra baller på banen, skapte harme på søndag.

Både ballguttene og publikum kastet inn ekstra baller på banen mens spillet var i gang, og slik ble Villarreals jakt på utlikning stadig avbrutt av at ballene måtte ryddes av banen.

Den spanske nettavisa AS publiserte i går en video fra spansk Canal+ som viser alle tilfellene av ekstra baller på banen.

Flere baller I går kveld skjedde det dessuten igjen, da Real Zaragoza slo Almeria 1-0. Riktignok ikke i samme omfang som på søndag, men da alle spillerne var samlet i feltet for Almeria-cornere både idet 82. minutt og et stykke inn i tilleggstiden, kom det kastet ekstra baller sprettende inn på banen.

Ifølge twittersiden til Petter Veland i Canal+ var det Zaragosa-fansen som kastet ballene inn på banen i går.

For to uker siden, sist Zaragoza spilte hjemme, ble det også stadig kastet baller inn på banen da hjemmelaget forsvarte 2-1-ledelsen over Getafe. En av ballene ble til og med kastet inn på banen fra Zaragoza-benken.

I januar ble samme taktikk effektivt tatt i bruk da Osasuna slo Real Madrid 1-0 på hjemmebane.

Vil straffe strengere Både Osasuna og Zaragoza fikk 602 euro (i underkant av 5000 kroner) i bot for de to første tilfellene.

- Før har man trukket litt på skuldrene av slikt i Spania. Men når det blir så ekstremt som i Sevilla, tror jeg det kommer til å få konsekvenser, sa Petter Veland til Dagbladet i går - mens han var på vei nettop til Zaragoza-kampen.

Og fra det spanske forbundet varsles det også at man må vil se på mulighetene for å endre strafferammene for denne typen sabotasje av kamper.

- Vi bør vurdere å endre reglene. Det må bli gitt bøter som står i forhold til overtredelsene. Problemet med de nåværende reglene er at de sier at en strengere straff kun kan bli ilagt om overtredelsen er av voldelig karakter, sier forbundets talsmann Jorge Carretero til Associated Press.

- Kan ikke gjøre stort Også Levante-keeper Gustavo Munua fikk liten hjelp fra ballguttene i bortekampen mot Atletico Madrid på søndag. De tok seg god tid, og kastet gjerne ballen akkurat litt fort kort til at gjestenes keeper kunne ta dem imot.

Problemet er at det ikke finnes regler som klart nok regulerer ballhenternes plikter og oppførsel. Dermed er det også vanskelig for forbundet å gripe inn.

- Hvis det ikke er et brudd på gjeldende regler, er det ikke stort komiteen kan gjøre, sier Carretero.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media