I går våknet hele England til dette bildet. Nå vil Redknapp redde Gazza

- Jeg plukker han gjerne opp hver morgen.

LANGT NEDE: Paul Gascoigne har slitt med rusproblemer etter at fotballkarrieren tok slutt. Nå vil QPR-manager Harry Redknapp hjelpe 47-åringen tilbake på beina. Foto: Splash/All Over Press
LANGT NEDE: Paul Gascoigne har slitt med rusproblemer etter at fotballkarrieren tok slutt. Nå vil QPR-manager Harry Redknapp hjelpe 47-åringen tilbake på beina. Foto: Splash/All Over PressVis mer

(Dagbladet): Historien om Paul «Gazza» Gascoigne er preget av både opp- og nedturer.

På fotballbanen ble han beskrevet som en tekniker med et gudbenådet talent, men utenfor fotballbanen har det dessverre handlet mer om fylleskandalerdepresjon og selvmordsforsøk.

I går hadde Mirror et stort oppslag på sin forside hvor en tydelig redusert Gazza blir hjulpet inn i en ambulanse etter å ha kollapset i gata utenfor sitt eget hjem.

- En flott gutt Queens Park Rangers-manager Harry Redknapp er en av de som synes det er sørgelig å se hvilken forfatning den tidligere landslagsspilleren er i om dagen. Han forteller også ifølge ITV og Daily Mail at han veldig gjerne skulle hatt Gascoigne på treningsfeltet sitt.

- Han er en flott gutt, og det er trist å se hvordan han har det for tiden. Jeg så ham for en måned siden, og sa til ham: «Jeg plukker deg opp om morgenen, Gazza. Kom og tren litt med meg. Jobb litt med gutta», sier han.

Og gårsdagens oppslag endrer ingenting. Redknapp understreker at det er et stående tilbud Gazza kan godta når det skulle være.

GOD NABO: Harry Redknapp bor i samme nabolag som Gascoigne, og sier at han gjerne kjører innom for å hente ham hver dag om Gazza vil være med på treningsfeltet til QPR: Foto: AP Photo/Jon Super, File / NTB Scanpix
GOD NABO: Harry Redknapp bor i samme nabolag som Gascoigne, og sier at han gjerne kjører innom for å hente ham hver dag om Gazza vil være med på treningsfeltet til QPR: Foto: AP Photo/Jon Super, File / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg hadde elsket det om han gjorde det. Om han vil så plukker jeg han gjerne opp kvart på seks hver morgen. Dette er en stående invitasjon fra meg, sier Redknapp.

- Han bor like i nærheten av meg, og jeg elsker ham virkelig. Han har et hjerte av gull. Han har antakeligvis gitt vekk alt han eier, men det er bare sånn han er. Alle har forsøkt å hjelpe ham, men nå er den eneste personen som kan hjelpe ham, han selv.

- Venter på at det skal ta slutt Også her hjemme i Norge har Gascoigne en stor stjerne hos veldig mange. TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker synes det er skrekkelig trist det som skjer med den falmede stjernen.

- Det er trist det som står om Gazza. Jeg har jobbet når han var aktiv, og han var jo en gudbenådet spiller, som dessverre ikke har fått orden på livet sitt. Han har hatt gode kolleger og venner som har stilt opp for han, sa han til Dagbladet i går.

- Jeg går nesten bare og venter på at det skal ta helt slutt.

Erik Thorstvedt spilte med «Gazza» i Tottenham, og forteller at han ikke ønsker å se slike bilder av sin tidligere lagkamerat. 

- Det går opp og ned med ham hele veien. Det er skjerpings, innleggelse, holder seg tørr litt og så går han på en smell igjen - og holder på sånn. Det er jo en misbrukers liv. Hvis det ikke skjer noe, og han skjerper seg, så fortsetter det sånn. Man kan jo bare håpe at det skjer noe som gjør at han klarer å ordne opp, sa Thorstvedt til Dagbladet.

- Han har mye bagasje fra barndommen. Fordelen han har er at det er veldig mange som står klare til å hjelpe han. Men greier han ikke å gjøre en innsats, så blir det sånn.

Retur til WHL Om Gascoigne blir en del av trenerteamet til Redknapp etterhvert er uvisst, men det som er sikkert er at London-laget i dag skal gjeste White Hart Lane.

Det blir Redknapps første tur til sin gamle hjemmebane som manager siden han måtte gå for to år siden.

- Jeg burde ikke få en dårlig mottakelse, men det er ikke noe som bekymrer meg. Alt jeg tenker på er QPR og at vi skal prestere og forhåpentligvis ta tre poeng, sier han.

VELMAKTSDAGENE: Gazza var et talent av de sjeldne. Her fra en landskamp mot Belgia i 1990. Foto: AFP PHOTO
VELMAKTSDAGENE: Gazza var et talent av de sjeldne. Her fra en landskamp mot Belgia i 1990. Foto: AFP PHOTO Vis mer