STERK KONTRAST: Iker Casillas i dag (t.v), og i går (t.h). Begge bildene er fra pressekonferanser i anledning overgangen til Porto. Foto: AFP/NTB Scanpix
STERK KONTRAST: Iker Casillas i dag (t.v), og i går (t.h). Begge bildene er fra pressekonferanser i anledning overgangen til Porto. Foto: AFP/NTB ScanpixVis mer

I går var han helt alene og oppløst i tårer. Så tok Real Madrid grep

- Dette blir min siste pressekonferanse.

(Dagbladet): Det var mange som reagerte da en gråtkvalt Iker Casillas tok farvel med Real Madrid i går. Ikke fordi han måtte jobbe hardt for å holde noen av tårene tilbake, men fordi han var overlatt helt til seg selv foran et stort pressekorps.

Det var ingen verdig avslutning for keeperen som har vært i Real Madrid i hele sin karriere, og i dag forsøkte klubben å plastre sammen såret.

Sammen med Real Madrid-president Florentino Perez holdt Casillas nok en pressekonferanse i dag, denne gangen uten tårer i øyekroken.

- Dette blir min siste pressekonferanse, sa Casillas til latter fra de frammøtte, før Perez overtok ordet.

Planlagt Presidenten forteller at gårsdagens triste pressekonferanse ikke var grunnen til at Real Madrid kalte inn til en ny i dag.

TOK FARVEL: Iker Casillas. Foto:  AFP PHOTO/ JAVIER SORIAN=/NTB Scanpix
TOK FARVEL: Iker Casillas. Foto: AFP PHOTO/ JAVIER SORIAN=/NTB Scanpix Vis mer

- Ingenting har skjedd de siste 24 timene. Jeg håpet å få til en tilstelning med alle spillerne, men det var ikke mulig, sier Perez.

Real Madrids spillertropp har allerede reist for å spille oppkjøringskamper i Australia og Kina.

Perez har tidligere fått kritikk for å ikke gjøre nok for å beholde sisteskansen, som har spilt 25 sesonger i hovedstadslaget.

- Kanskje vi gjorde noe galt, at vi ventet for lenge med å signere avtalen. Tiden var imot oss, sier Perez.

POSERTE MED POKALER: Iker Casillas har vunnet mye med Real Madrid opp gjennom historien. Foto:  AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO/NTB Scanpix
POSERTE MED POKALER: Iker Casillas har vunnet mye med Real Madrid opp gjennom historien. Foto: AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO/NTB Scanpix Vis mer

Det var tydelig at han ble mer utilpass etter hvert som kritiske spørsmål røynet på fra journalistene.

Forstår Casillas Presidenten sier samtidig at han skulle ønske Casillas ville avslutte karrieren i Real Madrid, men at han forstår avgjørelsen til 34-åringen.

- Ingen fra Real Madrid ba ham om å forlate klubben. Han fikk et tilbud fra Porto og aksepterte det.

Etterpå poserte Casillas sammen med alle pokalene han har vunnet med de liljehvite. En sterk kontrast til bildene som florerte i medier verden over etter gårsdagens tårevåte avskjed.

Som Spania-ekspert Petter Veland skriver på Twitter: «Seint, men godt». C More-kommentatoren mener situasjonen burde blitt løst annerledes.

TO GODE VENNER: Florentino Perez  og Iker Casillas. Foto:   AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO/NTB Scanpix
TO GODE VENNER: Florentino Perez og Iker Casillas. Foto: AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO/NTB Scanpix Vis mer

Nå ønsker Real Madrid å spille en vennskapskamp mot Porto slik at fansen kan si farvel til Casillas.