I går ville han bli sjef på landslaget. I dag ble Tore Reginiussen vraket

Vantro i Trondheim.

FOR EN NEDTUR:  Rosenborg-kaptein Tore Reginiussen. FOTO: NED ALLEY / NTB SCANPIX
FOR EN NEDTUR: Rosenborg-kaptein Tore Reginiussen. FOTO: NED ALLEY / NTB SCANPIXVis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): En lokal jury kåret Rosenborg-kaptein Tore Reginiussen (27) til banens beste spiller mot Sogndal i går. Rosenborg vant 2-0, og den første scoringen var en lekkerbisken fra midtstopperen.

Han fyrte av et vellykket skudd fra 25 meter. Lerkendal eksploderte, og kapteinen fra Alta hadde virkelig satt seg i respekt.

Etter Lerkendal-kampen var Reginiussen alt annet enn beskjeden:

- Jeg ønsker å bli sjef på landslaget. Jeg vil spille ved siden av Brede (Hangeland).

Skuffet Da Drillo trommet sammen til pressekonferanse i formiddag, tok de fleste Lerkendal-tilskuerne det som en selvfølge at Reginiussens navn ville bli lest opp.

Norge møter Sverige 14. august. Men nei, treningskampen på Friends Arena i Stockholm spilles uten Reginiussen.

- Man blir skuffet. Jeg har selvfølgelig veldig lyst til å være med på landslaget, sier han til Adresseavisen.

I pressesonen på Lerkendal var Reginiussen enda klarere:

- Jeg vil bli en bauta og ledertype på landslaget. Det er et mål for meg.

Ringside Landslagets assistenttrener Ola By Rise så Rosenborg-Sogndal fra øverste rad på Lerkendal i går kveld. Tospannet Reginiussen og Stefan Strandberg er etter manges mening Tippeligaens beste stopperpar.

To granittblokker som utfyller hverandre, lyder omkvedet. Men for A-landslaget er de veid og funnet for lett. Som potensielle makkere til Brede Hangeland ble Vegard Forren og Fredrik Semb Berge foretrukket.

Reginiussen fikk en SMS fra By Rise før uttaket, men vil ikke si hvilken begrunnelse han fikk. Fra før har han 16 landskamper.

TV 2-ekspert Mini Jacobsen er blant dem som reagerer. På Twitter skriver han:

- Ikke tatt med Tore Reginiussen etter at han har storspilt for RBK. Vegard Forren med etter noen få kamper på et halvt år. Den skjønner jeg ikke.

- Større press - Det er annerledes å være kaptein i Rosenborg enn i andre klubber. Ansvaret og presset er større. Tore har vokst fram som den ledertypen vi visste han var, sier trener Per Joar Hansen til Dagbladet.

Men nye oppgaver for landslaget er foreløpig ikke aktuelt.

For de norske midtstopperne mot Sverige blir den største utfordringen å stoppe Zlatan Ibrahimovic.

Den oppgaven kunne Reginiussen nok tenkt seg mer enn noe annet ...

PÅ SAMLING:  Tore Reginiussen (nummer to fra venstre) på landslagets trening før kampen mot Makedonia i juni. FOTO: NTB SCANPIX
PÅ SAMLING: Tore Reginiussen (nummer to fra venstre) på landslagets trening før kampen mot Makedonia i juni. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer