I gode og onde dager

SEVILLA (Dagbladet): For to år siden delte Hanne Haugland både heder og VM-gull med ektemann og trener Håkon Särnblom. I går mistet hun tittelen etter en skuffende 10. plass i Sevilla. Men Håkon er der fortsatt.

Hanne satt lenge med hodet i hendene etter det tredje rivet på 1.96. Det var ikke slik hun hadde tenkt seg avskjeden med VM-tittelen.

- Trist å miste noe en har hatt, sier hun.

Men Hanne Haugland hadde ikke noe å gjøre i toppen i går. To omganger med magesjau den siste uka svekket henne kraftig. Det ble fiasko på tom mage

- Jeg ble stiv på baksiden av lårene, og hadde ikke noe å stå imot med i satsen, sier hun.

- Det tyder på at styrken var svekket. Den siste uka har hun så å si ikke fått i seg noe som helst, sier Håkon.

Magesjau

Første VM-helga fikk Hanne magekrampe under treningsleiren i Marbella, og var fryktelig sjuk et halvt døgn. Mandag kom mageproblemene på nytt.

- Hun var sjuk fra mandag til onsdag. Jeg var sjuk sjøl også, sier Håkon.

Normalt trener Hanne styrke helt inn mot store mesterskap. Det var ikke mulig denne gangen. Uten tilstrekkelig næring, lar det seg ikke gjøre å trene tøft.

- Jeg har vært redd for at styrken hennes var svekket, men har ikke turt å nevne det. Kunne ikke gjøre noe med det likevel, sier Håkon, mens han går for å møte Hanne for første gang etter konkurransen.

- Grusomt tilbake

Dagbladet ble med Håkon til Hanne. Vi var med etter suksessen i 1997 også. Da varte gratulasjonsklemmen i 30 sekunder. I går ble det klapp på skulderen, og en kjapp klem.

- Den varer lenger når vi kommer for oss selv, sier Håkon.

Siden 1997 har han fulgt Hanne tett i trening og samliv. Han så hvordan hun vill i blikket gikk på treninga høsten 1997. Hun skulle bevise at gullet ikke var et blaff. Så kom ankelskader, akillesproblemer og nakkebruddet, som spolerte fjorårssesongen.

- Jeg fikk sju høydehopp fra nakkebruddet til første konkurranse i år, sier Hanne.

- Vanligvis skal hun ha 40 i uka fra november til sesongstart, sier Håkon.

Det sier seg sjøl at det ikke blir medalje av slikt. Men nå er Hanne skadefri og tar bare en kort pause før hun starter høsttreninga igjen.

Neste år er det OL i Sydney.

- Jeg kommer grusomt tilbake, sier hun.

MISLYKKES: Hanne Haugland måtte gi seg etter bare 1,93. Det holdt bare til 10. plass.

<B>MISLYKKES:</B> Hanne Haugland måtte gi seg etter 1,93. Det hold bare til 10. plass.