I Hammarby møtte nordmennene et knallhardt treningsopplegg. Snart venter «svart måned»

- Det går bare bedre og bedre.

- HARDT: Tidligere Strømsgodset-spiller Lars Sætra erkjenner at treningsregimet han ble introdusert for i Hammarby. - Etter hvert har det bare gått bedre og bedre, legger han til.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
- HARDT: Tidligere Strømsgodset-spiller Lars Sætra erkjenner at treningsregimet han ble introdusert for i Hammarby. - Etter hvert har det bare gått bedre og bedre, legger han til. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Nordmennene Lars Sætra (tidl. Strømsgodset) og Lars Fuhre (tidl Godset og Aalesund) spiller for Hammarby i Superettan i Sverige, nivået under Allsvenskan.

Der har de blitt introdusert for et treningsopplegg som skiller seg fra det de var vant med i norsk fotball.

- Den største forskjellen er at vi trener hardt dagen etter kamp, og i to dager etter. I Norge har man jo som regel fri dagen etter kamp, og kanskje til og med i to dager. Vi har først fri tre dager før neste kamp igjen, forklarer Sætra til Dagbladet.

Det var Drammens Tidende som lørdag skrev om det knallharde treningsregimet klubben startet med i januar, og om de to tidligere Godset-spillernes forhold til det. Klubben balanserer konstant på grensen til at spillerne er overtrente, men mener det er nødvendig for å ha en utvikling, skriver avisa.

- Blir bedre og bedre Sætra erkjenner at opplegget var uvant i starten, men synes at det funker veldig bra.

- I starten var vi gjerne slitne etter kamp, og tenkte at det ville være hardt å gå på en fysisk økt dagen etter, da vi kunne være stive etter kampen og sånt. Etter hvert har det bare gått bedre og bedre. Jeg synes det er bedre å trene dagen etter kamp, sier Sætra.

Hammarby spilte i går mot GAIS, der de tok ett poeng i et målløst oppgjør. Både Fuhre og Sætra var i startoppstillingen.

- Dere gruer dere ikke til å gå på en hard treningsøkt nå?

- Nei. Vi alle synes det er greit og liker det, det er ikke sånn at man gruer seg.

Svart måned Hammarby spiller sin siste seriekamp kommende helg. Foreløpig ligger laget helt på toppen med ett poeng ned til Ljungskile og Sundsvall som jager bak.

Og idet sesongen er over, går ikke spillerne i ferie. Da venter nemlig det de kaller en «svart måned».

- Vi har en uke fri, så begynner det. Da kommer vi til å trene annenhver dag, annenhver gang fysisk med vekter og hurtighet, sier Sætra til Dagbladet.

- Det blir spennende, men jeg tror det også blir hardt. Jeg har aldri gjort noe lignende før, men tror det blir veldig bra, fortsetter han.

Bør øke treningsmengden - Det skal visst være helt galskap, sier Fuhre til Drammens Tidende om opplegget som venter.

Sportssjef i Hammarby, Mats Jingblad, mener at flere klubber burde øke treningsmengden.

- Jeg tror generelt sett at både norske, svenske og danske klubber må trene mer for å henge med de store nasjonene, sier Jingblad til Drammens Tidende.

- GALSKAP: - Det skal visst være helt galskap, sier Lars Fuhre om den svarte måneden som venter Hammarby-spillerne etter sesongslutt. Her fra tiden i Aalesund.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
- GALSKAP: - Det skal visst være helt galskap, sier Lars Fuhre om den svarte måneden som venter Hammarby-spillerne etter sesongslutt. Her fra tiden i Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer