IKKE FORNØYD: Jürgen Klopp så ikke direkte fornøyd ut etter tapet mot Burnley. Foto: Reuters / Lee Smith
Livepic
IKKE FORNØYD: Jürgen Klopp så ikke direkte fornøyd ut etter tapet mot Burnley. Foto: Reuters / Lee Smith LivepicVis mer

I helga satte Liverpool en Premier League-rekord de neppe er stolte av: - Ekstremt

Burnley med sjokkerende statistikk.

(Dagbladet): Jürgen Klopp og hans mannskap gikk på et overraskende tap mot Burnley i helga, et lag mange på forhånd har tippet at vil ende i bunnen av tabellen denne sesongen.

- De fortjente å vinne, sa en skuffet Klopp etter kampen.

TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller trodde Liverpool kom med selvtillit etter seieren mot Arsenal i serieåpningen, og kunne ikke tro det han så.

- Noe er riv ruskende galt i hodet på spillerne, sa han i TV 2-studioet.

Sjokkerende statistikk

Etter kampen får man ofte en statistikkoversikt fra kampen. Det gjorde man også etter Burnley - Liverpool, og der fikk man nok seg en liten overraskelse.

Kampen endte som kjent 2-0 til hjemmelaget, og da skulle man da virkelig tro at Burnley hadde hatt ballen mye og hatt mange målsjanser.

Det hadde de virkelig ikke.

For hjemmelaget sto med tre forsøk, mens to var på mål. Legg til én corner og 210 pasninger. Ikke de høyeste tallene? Nei. Da er det brått ikke så veldig overraskende at ballinnehavet til hjemmelaget var kun 19,6 prosent heller.

Det er mer overraskende at Liverpool, med sine 848 pasninger, 26 forsøk og et ballinnehav på 80,4 prosent, ikke klarte å score et eneste mål.

Og satte en noe pinlig rekord.

For ikke et eneste lag i Premier League har noensinne vunnet en kamp med kun 19,6 prosent i ballinnehav, slik Burnley gjorde i helga. Det melder Sky Sports på Twitter.

- Ganske ekstremt

Formann i Liverpools supporterklubb i Norge, Pål Christian Møller, hadde sett statistikken, men ikke fundert så mye rundt den etter tapet. Når han blir gjort oppmerksom på den noe spesielle - og pinlige - rekorden, må han bare le.

- Det er ganske ekstremt. Og litt overraskende egentlig. Kampen i helga var jo egentlig bare en skikkelig nedtur, det Liverpool presterte var rett og slett ikke bra nok, sier Møller som synes det var en frustrerende kamp å se på, når favorittlaget hadde ballen så mye som de hadde.

Han er riktignok mann nok til å hedre Burnley, som klarte å score på de sjansene de fikk og forsvarte seg med nebb og klør.

- De lå jo med ti mann i forsvar. Det er typisk Liverpool å slite mot etablerte forsvar, der sliter de litt. Men dette er en del av gamlet, vi må kunne vinne mot sånne lag også, sier Møller.

- Bare å legge dette bak seg

Møller, som også var med på å starte supporterklubben i Norge, mener Liverpool må få bedre bevegelse og bli bedre i lufta for å kunne henge med helt i toppen av tabellen.

- Alt lå til rette for en god kamp i helga, været, gressmatta ... De skulle klare å spille bra i en sånn type kamp. Dessuten hadde ikke det tidlige målet i mot så mye å si, ei heller å ligge under med to til pause. De hadde masse tid til å snu det.

Nå ser han forover, og håper Liverpool gjør det bra mot lag fra både topp og bunn - ikke «bare» topplagene slik han mener det har vært de seneste årene.

- I de siste sesongene har de tapt mot lag på nedre del av tebellen, og spilt bra mot de andre topplagene. Det har vært for mange kamper som den mot Burnley.

- Blir morsommere

På lørdag spiller Liverpool borte mot Tottenham. Det tror han blir morsommere.

- Tottenham vil ikke spille som Burnley på hjemmebane. De vil prøve å dominere mer, så jeg håper litt på en sånn kamp som mot Arsenal, sier han og ser framover.

- Det er bare å legge dette bak seg. Jeg er sikker på at de vil gjøre det bedre i de neste kampene, der blir det mer åpent, ikke ti mann i forsvar, sier Møller.