Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I helga var Kalla knust etter renn-skuffelse. Nå skal hun skjermes fra pressen

- Jeg tror man må stenge døren.

(Dagbladet): Det svenske VM-håpet Charlotte Kalla var helt på gråten etter 15 kilometer med skibytte i Skandinavisk cup i helga. Hun var hele 40 sekunder bak vinnende Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

- Med dette har jeg ingenting i VM å gjøre, sa Kalla.

Svenske SVT har snakket med hennes trener Magnus Ingesson, som nå vurderer å skjerme den svenske skistjerna fra mediene.

- Eventuelt kommer vi til å endre litt innhold og detaljer (i opplegget), det kan gjelde alt fra sponsoraktiviteter til media. Jeg tror at man må stenge døren. Det tærer for mye på henne, sier Ingesson til SVT.

Dårlige ski Kalla bedyret selv at hun var misfornøyd med skiene etter skuffelsen på søndag. Det sier også Ingesson er en faktor til resultatet.

- Skuffelsen er jo at hun gjerne vil ha svar på hvordan formen er. Det er vanskelig når man ikke kan konkurrere på samme vilkår, og det er klart, hun har jo en hard treningsbelastning, men det er også mye trøkk utenfra. Hun skal bære ganske mye på sine skuldre, og iblant blir det kanskje for mye, sier Ingesson.

Svenskenes landslagssjef Rikard Grip var heller ikke imponert over Kallas prestasjon i helga. Han mener likevel at det ikke er noen grunn til bekymring.

- Nei, det er det ikke, men det gjelder å gå gjennom hva det er og få en anayse på plass. Så kan vi skape en god strategi om det er en materialfeil som har skapt denne nedturen, sa Grip til Expressen.

- Ikke til å forstå seg på Dagbladet snakket i går også med svenske Expressens langrennsekspert Tomas Petterson, som mener at svenskene har grunn til å være urolige. Heller ikke på herresiden har de hatt full klaff så langt i årets sesong.

- Det er ikke til å forstå seg på. Det er fulgt det samme opplegget som foran OL i Sotsji. Klokka tikker fort nå for noen av de store medaljehåpene våre, sier den kjente langrennseksperten til Dagbladet.

Om en drøy måned, 18. februar, for å være nøyaktig, starter VM i Falun.