I helga var Kalla knust etter renn-skuffelse. Nå skal hun skjermes fra pressen

- Jeg tror man må stenge døren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det svenske VM-håpet Charlotte Kalla var helt på gråten etter 15 kilometer med skibytte i Skandinavisk cup i helga. Hun var hele 40 sekunder bak vinnende Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

- Med dette har jeg ingenting i VM å gjøre, sa Kalla.

Svenske SVT har snakket med hennes trener Magnus Ingesson, som nå vurderer å skjerme den svenske skistjerna fra mediene.

- Eventuelt kommer vi til å endre litt innhold og detaljer (i opplegget), det kan gjelde alt fra sponsoraktiviteter til media. Jeg tror at man må stenge døren. Det tærer for mye på henne, sier Ingesson til SVT.

Dårlige ski Kalla bedyret selv at hun var misfornøyd med skiene etter skuffelsen på søndag. Det sier også Ingesson er en faktor til resultatet.

- Skuffelsen er jo at hun gjerne vil ha svar på hvordan formen er. Det er vanskelig når man ikke kan konkurrere på samme vilkår, og det er klart, hun har jo en hard treningsbelastning, men det er også mye trøkk utenfra. Hun skal bære ganske mye på sine skuldre, og iblant blir det kanskje for mye, sier Ingesson.

Svenskenes landslagssjef Rikard Grip var heller ikke imponert over Kallas prestasjon i helga. Han mener likevel at det ikke er noen grunn til bekymring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.