<strong>HETSET:</strong> De tre italienske bueskytterne Guendalina Sartori, Lucilla Boari og Claudia Mandia ble omtalt som tjukke i en italiensk avis. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino/NTB Scanpix
HETSET: De tre italienske bueskytterne Guendalina Sartori, Lucilla Boari og Claudia Mandia ble omtalt som tjukke i en italiensk avis. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino/NTB Scanpix Vis mer

I hjemlandet ble de kalt «den tjukke trioen». Det kostet redaktøren jobben

De italienske jentene gråt etter tap av OL-bronse. Så ble de møtt med hets i avis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En italiensk avisredaktør har fått sparken etter at han omtalte tre italienske utøvere som tjukke i en avispalte. Han skal være fjernet fra jobben med umiddelbar virkning.

«Il trio cicciottelle», som betyr «den tjukke trioen», var en del av tittelen som Giuseppe Tassi skrev i den italienske avisa Quotidiano Sportivo. Hele tittelen lød «en trio av tjukkaser nære et olympisk mirakel».

Den var myntet på de tre italienske bueskytterne Guendalina Sartori, Lucilla Boari og Claudia Mandia. De holdt på å ta en sensasjonell OL-bronse i mandag, men måtte gi tapt mot Taiwan.

«Disse fantastiske jentene gråt i natt over tapet av bronsen. Men i stedet for støtte hjemmefra, møtes de av denne typen fornedrelse», skriver ordfører i det italienske bueskytterforbundet, Mario Scarzella, i en uttalelse.

Likestillingsambassadør Roberta Mori reagerer også på episoden.

- Sexisme slår til overalt, selv der du ikke venter det, sier Mori ifølge Bologna Repubblica.

- Media har et stort ansvar og skal beskrive kvinner og kvinnelige idrettsutøvere for det de presterer, ikke for hvordan de ser ut, sier hun videre.

Den ansvarlige utgiveren av avisa, Riffeser Monti, reagerte med sinne på hendelsen.

Han ber om unnskyldning til OL-utøverne og avisas lesere i en offentlig uttalelse. Der kommer det også fram at Giuseppe Tassi har fått sparken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer