I Italia ville han blitt drept - i Norge sitter Høgmo like trygt som kongen

Morten P. kommenterer.

LANDSLAGSTRENER:  Per-Mathias Høgmo.  Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
LANDSLAGSTRENER: Per-Mathias Høgmo. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VI VINNER ikke kamper og stuper på FIFA-rankingen. Etter ett år med Høgmo må du være ekstrem optimist, innbitt troende eller komme fra Gratangen for å finne noe positivt i det.- BARE EN SEIER på 11 kamper - i Italia ville du blitt drept, sa en italiensk journalist til Per-Mathias Høgmo (54) før EM-åpningen på Ullevaal for to og en halv uke siden. I dag, på ettårsdagen for treneransettelsen/avskjeden som delte fotballnasjonen i to, er statistikken ett tap dårligere enn det. Men i motseting til de nasjonene vi en gang sammenliknet oss med, og som vi nå ønsker å strekke oss mot, så lever ikke Per-Mathias Høgmo av resultater.

Inntil videre lever han fortsatt på en visjon og positive tanker.DET ER BARE ett ord som gjelder om man ser seg blind på Høgmos statistikk. Elendig. Derfor uttrykte den italienske journalisten seg som han gjorde. I hans hverdag, som i de aller konkurrerende miljøer, er nemlig elendig ensbetydende med den profesjonelle død. Du får ikke fortsette med slike resultater. I hvert fall ikke når internasjonale sluttspill er en forbundsdefinert målsetting, og ikke bare deltakelse slik det er på Færøyene, i San Marino og Andorra. Men Norge er et annerledes-land her også, og heldigvis for det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer