Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- I kakeesken lå det 100 000 dollar

Anklager Armstrong for å kjøpe seier.

FÅR REFS: Lance Armstrong har innrømmet dopingbruk. Nå anklager en tidligere kollega ham for å kjøpe seieren i et amerikansk ritt. Foto: AP Photo/Christophe Ena
FÅR REFS: Lance Armstrong har innrømmet dopingbruk. Nå anklager en tidligere kollega ham for å kjøpe seieren i et amerikansk ritt. Foto: AP Photo/Christophe Ena Vis mer

Den tidligere italienske syklisten Roberto Gaggioli påstår at han fikk 100.000 dollar (vel 600.000 kroner) for at Lance Armstrong skulle vinne et ritt i USA.

Italieneren som nå er blitt 51 år gammel, forteller til avisen Corriere della Sera at dette skal ha skjedd i 1993.

- Det var en ung amerikansk kollega som tilbød meg en panettone (tradisjonell italiensk julekake). I kakeesken lå det 100.000 dollar i små sedler. Kollegaen jeg snakker om var Lance Armstrong, påstå Gaggioli.

- Armstrong fortalte meg at laget mitt hadde gått med på avtalen. Jeg forsto raskt at alt var ordnet og gjort opp, forteller italieneren videre.

Det var viktig for Armstrong å vinne avslutningsrittet i Philadelphia, for han hadde vunnet de to første rittene i denne serien. Med seier i det tredje rittet kunne han innkassere premiepotten på en million dollar (vel 6 millioner kroner).

- To runder før mål var jeg i utbrudd sammen med Armstrong, Bobby Julich og et par italienere fra et annet lag enn jeg kjørte for. Jeg fikk et tegn fra Armstrong, og snudde meg vekk slik at han kunne rykke alene. Han vant selvsagt rittet, forteller Gaggioli.

Avisen skriver at Armstrong også hadde bestukket de andre rytterne i utbrytergruppen, og italienerne fikk 50 millioner lire av Armstrong under Lombardiet Rundt noe senere.

Armstrong kjørte den gangen for Motorola-laget. Han innrømmet tidligere i år å ha brukt doping, og han er fratatt alle sine sju seirer i Tour de France.

(NTB)