I kamp mot tennisidolet

Norske Karoline Borgersen (28) skal spille mot selveste Martina Navratilova.

(Dagbladet.no): Karoline Brekke Borgersen er Norges beste kvinnelige tennisspiller. Takket være den norske finansspekulanten Anders Borg, som til daglig jobber i City i London, får hun neste måned en unik mulighet til å spille tennis mot noen av sportens største navn.

I begynnelsen av juni spiller hun oppvisningskamp i mixed double med tennislegenden Martina Navratilova, tennisstjernen Ivan Ljubicic og amerikaneren Jan-Michael Gambill.

Norske muligheter

Finansmannen Borg eier turneringen Liverpool International Tennis Tournament. Gressturneringen fungerer som oppkjøring før Wimbledon. Eierskapet gir Borg retten til å dele ut to gratisplasser til turneringen. Og som i fjor velger han gi dem til norske spillere. Den andre som får spille i år er Jan Frode Andersen.

-  Da jeg fikk vite hvem jeg skulle få spille mot, fikk jeg umiddelbart sommerfugler i magen. Jeg måtte roe meg ned ved å trene volleyslag i en times tid, sier Borgersen.Da hun var yngre var Martina Navratilova et idolene hennes.

-  Hun vant jo Wimbledon år etter år, og mens jeg sto og slo ball mot garasjeveggen hjemme, drømte jeg at jeg en dag skulle spille Wimbledon-finale.

-  Seier er mulig

Slik har det ikke gått, men å få møte Navratilova og Ljubicic i en og samme kamp er nesten like stort som å spille finale på grønt gress, mener 28-åringen.

 SPILLER MOT DE BESTE:  - Det er fantastisk moro å få spille mot Navratilova. En slik mulighet får man bare en gang i livet, sier norske Karoline Borgersen (28) til Dagbladet.no. Foto: ROBERT S. EIK
SPILLER MOT DE BESTE: - Det er fantastisk moro å få spille mot Navratilova. En slik mulighet får man bare en gang i livet, sier norske Karoline Borgersen (28) til Dagbladet.no. Foto: ROBERT S. EIK Vis mer

Karoline Borgersen er tennistalentet som ble oversett av Norges Tennisforbund i mange år. Først i år ble hun landslagsspiller, selv om hun har vært klart beste norske kvinne i flere år.

For halvannet år siden bestemte hun seg for å satse profesjonelt. Hun overtalte en privat sponsor, og reiser nå fra land til land og sanker poeng på verdensrankingen. Med små midler har hun klatret inn blant de 600 beste i verden på ett år. Hun står bokført med 33 seire og 20 tap.

-  Jeg tok sjansen selv om jeg var blitt 26 år. Jeg var redd at jeg som 40-åring ville angre resten av livet på at jeg aldri prøvde meg internasjonalt.

Det er ventet 2000-3000 tilskuere til kampen i Liverpool. Det gjør Borgersen litt nervøs.

-  Dette blir et av høydepunktene i karrieren. Det gir meg et kjempekick.

-  Kan du slå Navratilova, da?

-  Jeg har tenkt litt på det. Svaret blir nok både ja og nei. Jeg tror det er fullt mulig, men Navratilova føler seg hjemme på gressbaner. Men hun kan jo ikke være så rask som hun var før, så kanskje jeg får henne sliten, sier Borgersen.