I klinsj med treneren

Tuva Hansen (25) har gjort sine saker meget bra i sin første sesong i Bundesliga, men innrømmer at hun allerede har vært i flere klinsjer med treneren til den tyske fotballgiganten.

FLERE KLINSJER: Tuva Hansen kunne røpe at det har vært flere klinsjer mellom henne og Bayern Munchen-treneren. Her på trening på Ullevaal Stadion foran VM som sparkes i gang i juli. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FLERE KLINSJER: Tuva Hansen kunne røpe at det har vært flere klinsjer mellom henne og Bayern Munchen-treneren. Her på trening på Ullevaal Stadion foran VM som sparkes i gang i juli. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): Høsten 2022 kronet Brann-kaptein og forsvarssjef Tuva Hansen en glimrende sesong med både serie- og cupgull med Brann. Deretter bar det videre til den tyske storklubben Bayern München hvor det endte med seriegull allerede første sesongen.

En overgang forsvarsspilleren synes har gått overraskende bra.

- Jeg trives veldig godt, veldig fin gruppe som har tatt meg imot med åpne armer. Jeg har bare følt meg veldig bra siden overgangen og har det veldig kjekt.

- Vi har hatt våre klinsjer

En mann som har spilt en viktig rolle for 25-åringen sin suksess i den tyske fotballgiganten er Alexsander Straus, samme mann var også treneren hennes i Brann.

Hvor viktig har Straus vært for at du skal finne deg til rette i klubben?

- Han har vært viktig. Det å gå til en tysk klubb er ikke «bare bare» med mindre man ikke kjenner til treneren, så han har absolutt hatt en stor betydning. Jeg føler jeg har gjort det rette valget. Jeg har tro på han og jeg vet at han har tro på meg og vi har et veldig fint samarbeid, sier midtstopperen, før hun fortsetter.

- Men vi har jo hatt våre klinsjer for å si det sånn. Han vet jo hva han får på både godt og vondt, sier jærbuen med et smil.

Hvor stor er forskjellen på nivået i Tyskland kontra Norge?

- Det er en forskjell ja. Jeg merket det spesielt de første månedene, da følte jeg meg litt overbelastet, det skal jeg være ærlig å si. Men det har gått gradvis og jeg har fått bra med spilletid på grunn av litt skader i troppen. Enda mer spilletid enn forventet. Men det har vært en overgang og jeg er veldig glad for at jeg ikke ble skadet i den perioden.

FUNNET SEG GODT TIL RETTE: Midtstopperen (nr. 6) har funnet seg godt til rette i den tyske storklubben, mye takket være treneren sin Alexander Straus. Foto: NTB
FUNNET SEG GODT TIL RETTE: Midtstopperen (nr. 6) har funnet seg godt til rette i den tyske storklubben, mye takket være treneren sin Alexander Straus. Foto: NTB Vis mer

- Overtenning

Den nybakte tyske seriemesteren, som også har figurert på ukas lag i Frauen-Bundesliga er mer en klar for å ta fatt på sommerens VM i Australia og New Zealand.

- Veldig klar! Veldig giret, litt overtenning, men det er bra vi får trent litt her på Ullevaal nå, så vi får roet litt ned.

- Hva er målsettingen til laget og deg personlig?

- Vi har satt et realistisk mål som vi føler er oppnåelig og det er at vi skal komme videre fra gruppespillet. Jeg synes det er bedre at vi setter et mål der vi kan fokusere en kamp av gangen, istedenfor å gå så hardt ut som noen andre gjør og snakke om medalje allerede før mesterskapet. For min egen del så har jeg lyst å spille mest mulig og selvfølgelig prestere best mulig, sier forsvarsspilleren.

Økt interesse

Interessen for kvinnefotball har de siste åra hatt en oppadgående kurve og den tidligere Brann-kapteinen tror det er viktig med en god prestasjon i VM for å fortsette den stigende interessen.

- Jeg tror absolutt det er viktig og at folk faktisk ser kampene og ser hvordan vi presterer sammen. Jeg føler at vi har gode nok spillere til å prestere bedre enn antatt, men vi må fungere sammen. Det har ikke noe å si hvor mange stjernespillere vi har, dersom vi ikke fungerer sammen, avslutter Hansen.

Tuva Hansen og resten av kvinnelandslaget spiller åpningskampen av årets fotball-VM den 20. juli mot vertsnasjon New Zealand.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer