I kø for Enga

Noen vil på fotballkamp mer enn andre.

(Dagbladet.no): Klokka halv fire natt til i dag fant Dagbladet.no fem Vålerenga-supportere sittende i kø utenfor Vålerengas billettutsalg i Akersgata.

- Vi sitter i kø for å få billetter til serieåpningen mot Ham-Kam, forteller Kristian Norman Røe til Dagbladets utsendte.

Vålerengas supportere får litt over 800 billetter i seriepremieren på Briskeby - noe som er omlag det dobbelte av hva Vålerenga egentlig har krav på som bortelag. Likevel er det ventet at Klanen enklelt fyller «kvoten» og i tillegg kjøper seg inn på Briskeby-supporternes områder.

- Jeg har sittet her siden kvart på ti i går kveld, forteller Kjetil Andersen, som har tatt med seg flere godsaker til nattas billettvåk.

- Vi har med diverse ting ... alkohol. Øl, sprit og kaffe. I tillegg til svensk Fanta, forteller Vålerenga-supporteren med stor overbevisning.

Det er ikke noe nytt fenomen at nordmenn sitter i billettkø for å sikre seg plass når det smeller. Ringenes Herre-fans skapte stor internasjonal oppmerksomhet da de sto i kø i tre uker for å skaffe seg billetter til de populære filmene.

Og selv om Vålerenga-gutta kun sitter i kø i et halvt døgn, er de selvsagt overbevist om at Vålerenga slår Kamma 10. april.

- Vi slår Ham-Kam 1-0. Favoritten Freddy dos Santos scorer målet, sier Kjetil Andersen, køsittende Enga-supporter.

I KØ: Kjetil Andersen (fra venstre), Espen Jermansen og Gøran Hansen venter på billetter til seriepremieren. Foto: Jørgen Meberg Gilbrant
I KØ: Kjetil Andersen (fra venstre), Espen Jermansen og Gøran Hansen venter på billetter til seriepremieren. Foto: Jørgen Meberg Gilbrant Vis mer