UTROLIG REISE: Stian Sivertzen (i rødt og blått)       Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
UTROLIG REISE: Stian Sivertzen (i rødt og blått) Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix Vis mer

I koma for fem år siden. I dag tok han en femteplass i OL

Stian Sivertzen imponerte i boardercross.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Følg siste nytt fra Sotsji i vårt OL-studio

(Dagbladet): Bare det at Stian Sivertzen stilte på start i dagens boardercross-konkurranse i OL er en bedrift av de sjeldne, men 24-åringen fra Kongsberg viste at han ikke er i Russland bare for å delta.

Etter å ha fått en dårlig start i både 8-dels-, kvart- og semifinale, løftet Kongsberg-gutten seg utover i heatene og tok seg sakte men sikkert videre til finalen.

Men nok en gang sleit Sivertzen i starten, og havnet langt bak. Denne gangen klarte han dessverre ikke å hente seg inn og måtte til slutt ta til takke med en femteplass. Flaksen tok slutt.

Jeg er egentlig egentlig kjempefornøyd. Litt småheldig og tok igjen de jeg måtte for å komme emg til finalen.

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg fikk det bare ikke helt til. Jeg tok innpå etterhvert og forsøkte å sette opp forbikjøringer, men det ville seg ikke helt.

Likevel, det var det ingen som hadde trodd for 5 år siden.

Stygt skadet Unggutten ble operert etter et stygt fall under prøve-OL i 2009, men tilbake i Norge oppstod det komplikasjoner. Boardercross-kjøreren ble lagt i kunstig koma i fem døgn, og var delvis lam i det ene beinet en periode.

Legene var i tvil om han i det hele tatt kunne gå ordentlig igjen. Snowboard-kjøring var bare en fjern drøm.

Men Sivertzen jobbet seg tilbake, og

Vanskelige forhold Mange av de aller største favorittene, deriblant amerikanske Nick Baumgartner, måtte i snøen under de vanskelige forholdene i Roza Khutor. Der gårsdagen var preget av tåke, var det i dag tidvis tungt regnvær i ekstremparken.

Man unngikk lenge de stygge fallene, men i den andre semifinalen ramlet italienske Omar Visintin og slo seg hardt. Båremannskapene var heldigvis raskt på plass og fikk etterhvert fraktet ham ned fra løypa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer