UTROLIG REISE: Stian Sivertzen (i rødt og blått)       Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
UTROLIG REISE: Stian Sivertzen (i rødt og blått) Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB ScanpixVis mer

I koma for fem år siden. I dag tok han en femteplass i OL

Stian Sivertzen imponerte i boardercross.

Følg siste nytt fra Sotsji i vårt OL-studio

(Dagbladet): Bare det at Stian Sivertzen stilte på start i dagens boardercross-konkurranse i OL er en bedrift av de sjeldne, men 24-åringen fra Kongsberg viste at han ikke er i Russland bare for å delta.

Etter å ha fått en dårlig start i både 8-dels-, kvart- og semifinale, løftet Kongsberg-gutten seg utover i heatene og tok seg sakte men sikkert videre til finalen.

Men nok en gang sleit Sivertzen i starten, og havnet langt bak. Denne gangen klarte han dessverre ikke å hente seg inn og måtte til slutt ta til takke med en femteplass. Flaksen tok slutt.

Jeg er egentlig egentlig kjempefornøyd. Litt småheldig og tok igjen de jeg måtte for å komme emg til finalen.

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg fikk det bare ikke helt til. Jeg tok innpå etterhvert og forsøkte å sette opp forbikjøringer, men det ville seg ikke helt.

Likevel, det var det ingen som hadde trodd for 5 år siden.

Stygt skadet Unggutten ble operert etter et stygt fall under prøve-OL i 2009, men tilbake i Norge oppstod det komplikasjoner. Boardercross-kjøreren ble lagt i kunstig koma i fem døgn, og var delvis lam i det ene beinet en periode.

Legene var i tvil om han i det hele tatt kunne gå ordentlig igjen. Snowboard-kjøring var bare en fjern drøm.

Men Sivertzen jobbet seg tilbake, og

Vanskelige forhold Mange av de aller største favorittene, deriblant amerikanske Nick Baumgartner, måtte i snøen under de vanskelige forholdene i Roza Khutor. Der gårsdagen var preget av tåke, var det i dag tidvis tungt regnvær i ekstremparken.

Man unngikk lenge de stygge fallene, men i den andre semifinalen ramlet italienske Omar Visintin og slo seg hardt. Båremannskapene var heldigvis raskt på plass og fikk etterhvert fraktet ham ned fra løypa.