I konflikt med TV 2

TV 2 hevder at Ole Gunnar Solskjær krever en unnskyldning før han snakker med rettighetshaverne igjen.

VIL HA EN UNNSKYLDNING: TV 2 forteller at Ole Gunnar Solskjær vil ha en unnskyldning. Foto: NTB
VIL HA EN UNNSKYLDNING: TV 2 forteller at Ole Gunnar Solskjær vil ha en unnskyldning. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det stemmer at Ole Gunnar Solskjær ikke vil stille til intervju med TV 2s journalister. Dette har vært situasjonen siden mars, og det har ikke vært tegn til forsoning på det mer enn halve året som er gått, forklarer TV 2-sportens redaktør Vegard Jansen Hagen til Dagbladet.

Bakgrunnen er ifølge Jansen Hagen et intervju TV 2 hadde med Kamilla Visnes 11. mars i år. Der fortalte kvinnen, som er den fornærmede i den ene voldtektssaken mot Babacar Sarr, at hun var skuffet over at Solskjær valgte å stole på Sarr i forkant av rettssaken.

HÅPER PÅ EN LØSNING Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen forteller at TV 2 respekterer Ole Gunnar Solskjærs valg, men at de håper på dialog framover.
HÅPER PÅ EN LØSNING Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen forteller at TV 2 respekterer Ole Gunnar Solskjærs valg, men at de håper på dialog framover. Vis mer

Det skjedde i en periode etter at britiske medier – blant dem The Telegraph – hadde rettet fokus på at Solskjær var Molde-trener mens Sarr-saken blåste opp.

- Det Solskjær oppgir som årsak er at TV 2 har laget en sak der fornærmede i Babacar Sarr-saken kritiserer at Molde og Solskjær, etter hennes mening, støttet den tiltalte. Solskjær reagerer også på at vi har laget en engelsk versjon av saken på våre nettsider, forklarer Jansen Hagen.

ØNSKET I NORGE: Voldtekssaken mot Babacar Sarr er anket,men han møtte ikke opp da saken var berammet. Sarr er etterlyst av Interpol. Foto: NTB
ØNSKET I NORGE: Voldtekssaken mot Babacar Sarr er anket,men han møtte ikke opp da saken var berammet. Sarr er etterlyst av Interpol. Foto: NTB Vis mer

Krever unnskyldning

Solskjærs TV 2-nekt kom cirka samtidig som coronaviruset satte hele fotballverden på pause fra mars til juni. Da fotballen begynte å rulle igjen, spilte Manchester United kvart- og semifinale i Europa League. Kampene ble spilt i tyske Köln, og der fikk TV 2 så vidt Dagbladet forstår nei fra Solskjær.

Slik har det vært flere ganger for rettighetshaverne, som har brukt milliarder på å sikre rettighetene til 2022.

Tidligere har den norske treneren stilt opp for den norske rettighetshaveren både på indre bane og i egne intervjuer - det er det slutt på nå.

- Solskjær vil ha en uforbeholden unnskyldning, men det kan vi ikke se at det er grunnlag for å gi, sier Jansen Hagen.

TV 2 selv oppfatter dette som en boikott, selv om de får lov til å delta på pressekonferanser, seinest før Newcastle-kampen i helga. Dagbladet får opplyst at Manchester United har gitt beskjed om at det blir sånn inntil manageren får en unnskyldning.

INTERESSANT: Nok en gang stjeler den tidligere fotballstjerna Diego Maradona, overskriftene. VIDEO: TNT Sports / Rødt Kort. Vis mer

Uniteds svar

TV 2 mener at de har forsøkt å få til en konstruktiv dialog med Solskjær selv, men at det ikke har kommet noen løsning på konflikten ennå.

Jansen Hagen påpeker at situasjonen er langt fra ideell for rettighetshaveren:

- Samtidig har vi et nyhetsoppdrag som betyr at vi skal være fri, uavhengige og kritiske. Da får vi respektere at han reagerer som han gjør, det er hans valg og privilegium.

Dagbladet har sendt spørsmål flere spørsmål til Manchester United om saken, blant annet om de kunne bekrefte at Solskjær boikotter TV 2:

- Ole Gunnar Solskjær har oppfylt alle forpliktelser han har overfor rettighetshaverne, skriver kommunikasjonssjef Karen Shotbolt i en kommentar til Dagbladet.

De øvrige spørsmålene – blant annet om klubben tilbakeviser TV 2s påstand om at Solskjær krever en uforpliktet unnskyldning – valgte klubben å ikke svare på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer